cuuiu Posted June 4, 2007 Share Posted June 4, 2007 Salutare voua,televizorul prima data prezenta defect BV.avea scurt intre doi pini pe cablaj,lam dat jos si am vazut ca era problema de izolatie,lam montat la loc sia plecat BV,DAR cu fond albastru,am schibat toti finali video OK DAR tot fara imagine,am gasit si TDA4780 defect .Acum functioneaza da baga cursa inversa pe imagine,alimentarea e corcta si din G2 nu reusesc cu totu ca lucra corect.BV e cu TDA 4173,si video cu TDA 6111Q.Cam asta e problema.Vas ruga daca doriti sa-mi spuneti unde gresesc{inafara de scoala}.Va multumesc. Link to comment
PETRE66 Posted June 4, 2007 Share Posted June 4, 2007 Hmm ,cursa inversa !! Ce culoare are cursa inversa ? tre satabilit ,et. defect ??! Masoara tub, schimbi et.rgb intre ele,masori tensiuni .....poate fi si de la cadre ,catel de nisip ,etc Link to comment
cristiansen Posted June 4, 2007 Share Posted June 4, 2007 daca are ecran a68esf..... verifical.in multe cazuri el este defect. Link to comment
cuuiu Posted June 4, 2007 Author Share Posted June 4, 2007 RGB verificat,sigur bun,nu am diferente de culoare si rastrul este corect,tensiunea de alimentare este corecta,final BV nou,sigur bun.PROBLEMA nu am schema sau date despre TDA 4780.Tubul are luminiozitate forte buna si nu-as crede ca din el provine problema,reglajele de lumina/contrast/culoare-le executa corect.Adevarat tub A66EAK.Cred ca va ajunge la fier vechi. Link to comment
Tavi Posted June 4, 2007 Share Posted June 4, 2007 ah, ok, daca ajunge la fier vechi nu mai caut schema :smt006 Link to comment
cuuiu Posted June 4, 2007 Author Share Posted June 4, 2007 Domnu-l Tavi,scuzama,ma refeream la faptul ca daca nu-l reusesc am sa-l arunc ,televizorul nu arata deloc rau,nu este nici tras in banda,poate m-ai are sperante.VA ROG. Link to comment
Tavi Posted June 4, 2007 Share Posted June 4, 2007 ah , ok, atunci schema e aici : http://forum.microprocesoare.ro/index.php?topic=47.0 :smt006 Link to comment
cuuiu Posted June 4, 2007 Author Share Posted June 4, 2007 Sper sa ma descurc,va multumesc ptr.intelegere.O zi buna tuturor. Link to comment
gelutu Posted June 5, 2007 Share Posted June 5, 2007 poate te ajuta; Si daca nu-l faci ,nu-l arunca ,poate mai recuperam piese. Ce triplor are? Link to comment
Recommended Posts