Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
mely17

Ajutor Proiect CNC

Recommended Posts

Buna ziua,

Vreau sa imi fac un CNC 3 axe cu ajutorul vostru. Bugetul este de 3000Euro. Vreau sa il folosesc la materiale moi si maxim gravare in aluminiu dar mai rar. Precizia 0,05mm este suficient pentru mine. Imi doresc sa fie masa de lucru cat mai mare.

Fiind incepator in construirea unui cnc apelez la experienta voastra. Ca model imi place foarte mult CNC acesta https://id2cnc.com/2015/09/30/id2cnc-v-2-1-plan/

Ce spuneti merita sa fac acel cnc?

Multumesc,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Frumos design-ul dar merge imbunatatit. Eu as incerca sa il fac cu patine dreptunghiulare, sunt mult mai rigide, si as muta patinele pe Y sus direct pe profilele respective, cat mai aproape de axa X.

Baza as face-o din fier, asta ar permite sudura pentru rigidizare si totodata ar rezolva problema diferentei de dilatare dintre ghidaje si cadru.

Ca in poza de mai jos dar transmisia pe suruburi cu bile.

 

JMGP6e4.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imi place idea cu cadru de metal, dar ca sa-l faci precis trebuie rectificata suprafta pe care vin montate sinele. Eventual daca as gasi pe la fiare vechi niste placi de fier de 10mm pe care sa le sudez de cadru si pe urma frezat un sant de latimea unui ghidaj si adanc de 2mm asa cred ca ar fi o treaba buna. Gresesc? As avea paralelism plus si la acelas nivel(boloboc).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu te gandi ca placile de fier sunt drepte. Nu trebuie nimic rectificat, reglajele se fac la sfarsit cu tablite subtiri sub ghidaje acolo unde e nevoie. De asemenea nu te gandi nici ca profilele de aluminiu sunt perfect drepte sau imbinarile in suruburi or sa asigure precizie mare.

Daca alegi modelul cu rack ca in poza poti sa faci un sistem cu ax si curele mici si folosesti un singur motor pe axa y

Edited by dany_cta

Share this post


Link to post
Share on other sites

O sa ma interez pentru frezare, si daca nu ramane asa cum zici. Am vazut ca solidworks ii destul de prietenos. Ma apuc sa fac un proiect in el.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×