Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
Guest vaidaionutradu

LCD DEM16216SGH si PIC18f458

Recommended Posts

Guest vaidaionutradu

salut...am cateva intrebari daca ma puteti ajuta ca am intrat intr-un gol si nu mai prea stiu ce sa fac am aici atasat o schema cu senzor de umiditate SYH-2 si cu circuit integrat max1459 pentru a citi variatiile senzorului si sa formez un semnal unificat 4-20mA asta trebuie sa il citesc cu un controle pic18f458 si sa il convertesc si apoi sa il afisez pe un lcd.am cumparat un lcd dem16216sgh. am toate componenetele. faza e ca nu prea stiu daca e buna schema cu senyorul eu asta am gasit pe net dupa multe cautari si nu prea stiu cum sa o leg controller. lcd-ul l-am legat la portul b al controlerului. eu ar trebui ca pe afisaj sa afisez sa zicem cam asa ceva "RH 20%" si valoarea sa varieze.la soft trebuie sa recunosc ca sunt cam in aer si sincer nici nu stiu la ce sa ma uit pe net....daca stiti careva sau aveti ceva coduri sursa sa fac asa ceva...sau daca nu si un caod care sa imi afiseze pe lcd ceva de genu mai sus si daca nu se modifica...imi trebuie neaparat sa aifesz pe lcd. daca ma puteti ajuta v-as fi pe viata recunoscator...sau niste idei ca sincer nu mai stiu cum sa caut pe tot netu asta si la ce sa ma mai uit. mersi fain

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu vad de ce vrei sa te complici cu max1459. Tu daca ai un PIC care iti va primi valoarea de la senzor, de ce vrei sa folosesti bucla de curent??Bucla de curent se foloseste in industrie pentru ca acolo sunt zgomote si cablurile de la senzori pina la panoul de afisare sunt cam lungi. Principiul este cam asa: ai o variate de tensiune pe care o transformi cu un max1459 in curent pentru gama 4-20mA dar apoi la receptie iti trebuie "inversul" lui max1459 care sa iti faca din 4-20mA iar tensiune (asta in varianta ta, ca tu folosesti PIC si sincer nu stiu sa existe pic care sa lucreze pe intrare cu semnal 4-20mA). Deci nu stiu de ce te-ai legat la cap cu max1459. Mai bine vezi ce variate de tensiune iti scoate senzorul ala, pune un amplificator daca ai nevoie si foloseste intrarile analogice de la PIC ca sa poti tranforma valoarea analogica in ceva digital, apoi o afisezi.Apropo :) de unde ai cumparat max1459 si cu cit?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest vaidaionutradu

max-ul nu l-am cumparat eu mi la dat profu la care am de facut proiectul....si tot el mi-a recomandat sa il folosesc...drept sa iti spun si eu am vazut pe net ca se foloseste in aplicatiile industriale pentru linii lungi de transmisie....dar noah oricum mersi de idee nu stiu daca o sa mai pot sa shimb asta din schema dar daca o sa fie de acord cu mine o sa fac si asta...cat de scump e nush da stiu ca e destul de scump...:) oricum cu softul nik?...:d

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mai omule, vezi ca proful este smecher, habar nu are ce si cum si ti-a trantit tie lucrarea asta sa il luminezi tu pe el. Nu stiu daca o sa poti tu sa faci ceva la nivel DIY. Te-ar costa mult prea mult si la buzunar dar si la capitolul eforturi. De afisat pe un LCD gasesti cod aici pe forum si poate te ajutam. Dar sa lucrezi cu un max1459 intr-o parte (la senzor) si in partea cealata sa nu stii ce ai (ca nu merge sa intrii direct in PIC cu el) este cam aiurea. Mergi la prof si intreaba-l ce va fi in partea care se va conecta la PIC. Ca doar el ti-a bagat pe gat max1459, el trebuie sa hotarasca mai departe.

Share this post


Link to post
Share on other sites

apoi la receptie iti trebuie "inversul" lui max1459 care sa iti faca din 4-20mA iar tensiune

"Inversul" este o rezistenta ;). La LCD mai ai de conectat RS,W/R,E fiindca sunt semnale de ocmanda si fara ele nu o sa faci nimic.In pic te bagi pe pe una din intrarile care sunt conectate la ADC gen RA1,RA2 printr-o rezistenta de 250ohmi si asta ti-ar asigura o tensiune la intrarea in pic de 1...5V.DAca nu e buna e prea mare pui o rezistenta mai mica.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.