Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Voltmetru cu PIC

Guest DocX

Recommended Posts

As dori si eu o skema simpla de voltmetru cu PIC (16f84 de preferat), eventual un asm...Vreau sa il folosesc in masina, sa il conectez la bricheta si sa afiseze pe un display LED tensiunea.Multumesc mult.

• Replies 10
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• bogdanm

3

• i0nutzb

1

• aionescu

1

• deejay2k1

1

As dori si eu o skema simpla de voltmetru cu PIC (16f84 de preferat), eventual un asm...Vreau sa il folosesc in masina, sa il conectez la bricheta si sa afiseze pe un display LED tensiunea.Multumesc mult.

Pot sa te ajut cu un proiect care are AVR in loc de PIC. Nu e greu de facut sa mearga pe PIC, e destul de bine documentat. Deci:- te duci pe http://www.avrfreaks.net- iti faci cont (nu vrea altfel)- click pe "Academy"- cautare proiect "Mega Meter" (Project ID-ul este 245, in caz ca te ajuta)- download- bafta :)
  • 3 weeks later...
Guest andreid

Pentru ce vrei tu sa faci nu e nevoie de microcontroller, mestere!

bogdanm: excelent, dar daca ai putea venii cu niste detalii mai concrete ar fi extraordinar ...

Ok, am inteles ce spui. Eu am inteles insa ca el vrea sa afiseze pe un display chiar tensiunea, nu sa aiba o indicatie vizuala asupra nivelului de incarcare a bateriei.

Guest andreid

Ai dreptate. Dar ma gandeam ca pentru monitorizarea tensiunii pe baterie nu e nevoie de microcontroller. Era doar o idee...mai ales ca am vorbit azi cu tipul care a realizat montajul si mi-a zis ca mere ca uns :)