Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Generator semnal radiofrecventa


lm80

Postări Recomandate

Buna ziua. Din fericire am reusit sa adun cateva radiouri vechi. Pe unele am reusit sa le fac sa functioneze cu sculele care le am in dotare( multimetru , osciloscop .. ) dar la cateva cred ca imi trebuie un geneator de semnal .

Va rog sa ma ajutati indicandu-mi / recomandandu-mi un generator de semnal care sa-l folosesc pentru a le putea repara.

Acest generator de semnal doresc sa-l achizitionez.

 

Va multumesc

Link spre comentariu

Eu am luat un zopan pgs-21 de pe OLX, aparatul e destul de bine construit dar am avut ceva de lucru pana am reusit sa-l fac functional.

Desi exteriorul arata impecabil a avut urmatoarele probleme:

- contacte oxidate probabail din cauza depozitarii in mediu foarte umed, ambalajul original avea un iz puternic de mucegai / umezeala;

- indicatorul analogic blocat si am avut ceva emotii pana am reusit sa repun pe pozitie arcul acului (firma de curierat a trantit coletul);

- frecventmetrul nu indica / masura corect si schemele din manualul de service sunt desenate cu "toporul";

 

Tipul de pe OLX avea multe aparate de laborator adevarate bijuterii la vremea lor, cred ca provin de la o intreprindere data la fier vechi.

 

Sincer, pentru mine, nu a fost un aparat indispensabil dar am zis ca nu se stie cand mai gasesc asa ceva la vanzare.

Link spre comentariu

Daca va permiteti, cumparati modelul asta (analogic, clasic - oscilator LC). Este fabricat de mai multe firme, sub diverse denumiri. Exista si varianta cu scala analogica, putin mai ieftina. Nu se mai fabrica modele analogice si este pacat.

Sau puteti sa cumparati scule mai vechi si serioase (rusesti, poloneze, etc), la ocazii.

Link spre comentariu

Daca va permiteti, cumparati modelul asta (analogic, clasic - oscilator LC). Este fabricat de mai multe firme, sub diverse denumiri. Exista si varianta cu scala analogica, putin mai ieftina. Nu se mai fabrica modele analogice si este pacat.

Sau puteti sa cumparati scule mai vechi si serioase (rusesti, poloneze, etc), la ocazii.

Cu scuzele de rigoare dar nu cred ca ar da cineva atatia bani pentru un asemenea generator,se poate construi si unul simplu si foarte eficient cu doua tranzistoare,eu personal nu am avut vreodata vreun aparat radio la care sa nu-i dau de cap,netul este plin de asemenea schele.

https://www.google.ro/search?hl=ro&tbm=isch&source=hp&biw=1024&bih=639&q=generator+semnal+radiofrecventa&oq=generator+semnal+radiofrecventa&gs_l=img.12...3628.20157.0.23648.32.32.0.0.0.0.285.4416.0j27j3.30.0....0...1.1.64.img..2.17.2776.0..0j35i39k1j0i30k1j0i8i30k1j0i24k1.0.B_SFj-p_0G4#imgrc=2d9hkqbIS05UyM: acesta este doar un exemplu

si un exemplu de utilizare.https://www.youtube.com/watch?v=GLbENQuFdoo&t=80s

Link spre comentariu

Nivelul discutiei e una, si intrebarea initiala alta,pt o depanare rapida si la client e f. util un montaj amatoricesc(am asa ceva din anii 70) si pt radio si pt. tv. daca se vrea o reconditionare la parametrii initiali(si cit costa asta) intradevar trebue un gen. de calitate dar care e scump.(am si eu un PGS-21 pe care am dat un salariu in 91)

Editat de QQme
Link spre comentariu

"cateva radiouri vechi" nu înseramna neapărat radioreceptorul portabil Cora sau Solo.

Eu nu prea înțeleg ce se poate face cu o bâzâitoare d-aia care emite semnal audio dreptungiular (deci cu foarte multe armonici) în cazul în care trebuie să reglezi banda de trecere și caracteristica de fază în banda de trecere a unui etaj de frecvență intermediară dintr-un receptor MF, sau o demodulare cu dublu circuit acordat.

Sau aceste operațiuni nu fac parte din procesul de depanare?

Link spre comentariu

Fii calm .

Aici se discuta la un alt nivel despre generatoare calibrate de RF .

Cuvântul de bază este " calibrat " din punct de vedere al nivelului RF , al modulației și al preciziei frecvenței .

Sper că înțelegi ...

Simplu si precis, calibrat de fabricantul filtrului ceramic, valabil pentru AM:

IF_generator.gif

 

Pentru cine vrea ceva mai complex:

https://www.vintage-radio.com/projects/signal-generator.html

Link spre comentariu

Varianta cu scala analogica a generatorului RF despre care am vorbit. Costa 300-400$. Cine n-are bani multi si se pricepe, sa-si construiasaa singur generator RF, la parametrii pe care ii doreste. E mai greu cu carcasa si partile mecanice.

Nu mai dati sfatul sa se cumpere generatorul IEMI E0503, ca nu se gaseste pe toate drumurile. Cele care se vand, sunt in general cu defecte.

Link spre comentariu

Eu am dat sfatul sa se cumpere E 0503 . Ce nu - ti convine ? Ai aflat prea tarziu de el ? ... Pe toate drumurile nu se gaseste nimic ... vrei sa - ti sune vanzatorii la usa , sa te intrebe daca vrei E 0503 ? ... Ai bani ? ... stiu un loc in care sant 20 de bucati . S - ar putea sa le iei la pretul unuia singur ca cel pe care - l recomanzi . Daca stii electronica , le repari ... macar prin schimb de organe cu cele mai " betege ". Asta daca ar fi toate defecte . Pastrezi 5 bucati , pentru comparatie si mostenire ... Cele reparate , le vinzi si - ti cumperi alte zeci de mii de componente , dupa cum te lauzi ... sau cateva caracteriscoape . Sau ceva pungi cu seminte ... sant si decorticate , sa nu faci efort . Cel pe care - l recomanzi n - are multe facilitati fata de E 0503 , dedicat pentru punerea la punct a radioreceptoarelor ... vobulare , markeri etc . Ca sa faci un FI cum trebuie , fara metoda punct cu punct , un detector de raport si altele . E doar un generator de uz general , cam didactic . In fine , stric orzul pe gaste ...

 

P .S . - te vaiti prin alte topicuri ca te provoaca lumea . Aici e forum , nu tribuna pentru monologuri . Daca vrem dogme si religie , mergem la biserica . Invata sa respecti si parerile altora , exprimate in litera si spiritul regulamentului ... oricat de greu ar fi !

Editat de gauss
Link spre comentariu

Pai daca sant nimicuri , de ce insistati ? ... Am aflat parerea dvs . , ati aflat - o pe a mea ... Initiatorul topicului poate sa aleaga , ca ( banuiesc ) de aceea a postat ...

 

P .S . ... Na , mura - n gura ! Nu e locul de care vorbeam , acela e pentru initiati . Dar merge si de aici ... preturile sant modice .

 

https://www.olx.ro/oferta/generator-de-semnal-e-0502-ID6HiTK.html#a5cb4522a0

 

P .P .S . - daca se considera reclama , rog sa fie sters . N - am nici o legatura cu vanzatorul , nu - l cunosc . Am considerat ca e in spiritul HAM radio ... desi nu e sectiunea . Hai sa - i spunem intrajutorare gratuita , economie de Google si click - uri . Poate e de folos altor useri care vor sa - si completeze dotarea ... pentru ei mi - asum eventualele riscuri .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări