Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Montare cada baie in fosta bucatarie


Vizitator

Postări Recomandate

Sa ne inchipuim un apartament la care am transformat "camera de oaspeti" ("camera de zi") in bucatarie.

De ce am facut asta ? Pentru ca s-a deschis in apropierea blocului o cofetarie, deci musafirii au de acum unde face popas. Intr-adevar, incercam o gluma. De fapt nu glumeam dar nu am vrut sa par Ciudat. Sa revenim...

 

Avem deci bucataria ramasa goala. Sa spunem ca vrem sa o transformam intr-o baie cu doar cada de baie, chiuveta si oglinda. Ne lovim de problema scurgerii la cada, in general in bucatarie scurgerea este pozitionata mai sus, ca si pentru chiuveta de altfel. ce solutii ar fi in cazul si pentru cineva mai insistent cu alegerea montarii unei cazi de baie in bucatarie ?

 

Ce parere aveti de asta ?

post-235374-0-62048100-1505031858_thumb.jpg

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator P3dro

Poza e prea mica si nu se intelege ce este figurat acolo. In bucatarie nu ai coloanele de apa si scurgere? Un plan al locuintei ar fi mai indicat,fiind posibil sa mergi cu scurgerea in coloana de la baie,prin sapa.

Prea putine detalii...

Editat de P3dro
Link spre comentariu
Vizitator P3dro

Acum merge. Pai mergi cu scurgerea mai jos in coloana principala. Ce rost au rezervorul,pompa daca poti face asta? Inaltimea scurgerii de la cada si posibilitatea de adancime pe care o ofera stratul de sapa,sunt suficiente pentru un racord simplu si eficient.

Link spre comentariu

Si cum te racordezi in coloana de scurgere? ar trebui montata o ramificatie cam la 15cm sub nivelul pardoseli actuale ,mai trebuie tinut cont ca un sifon de pardoseala are 10cm inaltime si iesirea este la partea de jos minus vo 10-15mm, daca erai la parter sau ultimul etaj era mai usor.

Numai Aw Genetix ,poate veni cu tiribombe din astea,bine ca nu vrea in balcon.

Link spre comentariu

Eu zic să-și ridice nivelul căzii suficient, astfel ca apa să curgă liber. Varianta cu pompă e posibilă, dar te complici. Dar dacă e aleasă pompa, eu aș merge mai departe, adăugând un senzor de nivel al apei pe conducta de evacuare, astfel ca pompa să funcționeze automat doar atât cât e nevoie ca apa din cadă să fie golită.Dat fiind că inițiatorul ,,le are,, cu microcontrollerele, nu i-ar fi greu să conceapă ceva....

Link spre comentariu
  • Varianta cu "mergi cu scurgerea mai jos in coloana principala." mi se pare imposibila. nu ar insemna sa ies la vecinu de jos ?

poate imi explici mai detailat ce vrei sa spui acolo.

este acces la scurgeri dar cum sa tai pe-acolo sa te injectezi mai jos ? parca erau din fonta scurgerile...

 

baia, e in celalalt capat de apartament. personal cred ca nu exista alta metoda de-a monta o cada in bucatarie dar...bineinteles ca mi-as dori sa nu ma complic.

 

Manolo, nu e o idee rea in balcon. cel putin faci scurgerea in exterior :)

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Vizitator P3dro

Cheamă un instalator. El știe mai bine ce se poate în situația de fata. E posibil sa ai coloană din PVC și se poate racorda. E destul de complicat să explic aici cuiva care nu-i de meserie. Un instalator ar înțelege imediat.

Să înțeleg că nu ai ghenă de instalatii de sus pana jos?

Link spre comentariu
Vizitator P3dro

 

Si cum te racordezi in coloana de scurgere? ar trebui montata o ramificatie cam la 15cm sub nivelul pardoseli actuale

 

Se poate si fara ramificatie folosind o sa de bransare pe diametrul coloanei principale. Ramificatia n-o poti introduce,necesitand ridicarea coloanei,lucru imposibil.

Link spre comentariu

probabil o chestie ca un pansament pe langa coloana, dupa ce o gauresti in alt punct...

 

sa nu mai deschid un alt topic...tot o intrebare de genul...

bucataria actuala notata cu "Camera1" este perete in perete cu noua Bucatarie. totusi, nu au peretele cu coloana de scurgere in comun. in cazul conectarii unei chiuvete pe peretele Camerei 2, in pozitia desenata mai jos, scurgerea va functiona sau va avea o probleme din cauza distantei in sectorul de ~3m la nivelul pardoselii.?

 

post-235374-0-14621700-1505044610_thumb.jpg

 

NOTA: postam chestii ciudate, punem intrebari care ne dau tarcoale, nu raspundem din ghidul standard. stiu si eu ce e normal, simplu si eficient, dar uneori te saturi de "limite"... ce s-a inteles din aceasta Nota, deja nu conteaza prea mult...

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări