Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
Guest ELLOIS

Energie electromagnetica din emisii

Recommended Posts

Guest ELLOIS

In atmosfera terestra sunt n-mii de ''emanatii'' electromagnetice (ntre care si magnetismul solar),surse inepuizabile de energie.Toata munca se refera la conversie,conservare,multiplicarea puterii prin sisteme ,,pamantene''.Daca se studiaza si se stapanesc bine legile fizicii,raspunsurile sunt langa tine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toata problema este randamentul de conversie care, de cele mai multe ori este atat de redus incat costurile de conversie depasesc cu mult rezultatul. Asta nu inseamna ca nu se poate.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cu tot respectul ELLOIS, dar magnetismul nu este o "emanatie" electromagnetica. Cel mai eficient mod de captare e radiatiei electromagnetice a soarelui este cea care se si implementeaza in realitate deocamdata, si anume niste oglinzi concave care incalzesc o tzeava prin care trece un agent ce va invarti niste turbine. Cam asta e cel mai eficient deocamdata. Se mai preconizeaza ceva in viitor cu niste rezonatoare piezoelectrice dar o sa mai treaca ceva timp pana atunci. Se promite ca se va dubla randamentul de conversie al caldurii in electricitate de la aprox. 20% la aprox 40%.Restul "emanatiilor" electromagnetice sunt ... neglijabile. Soarele este principala sursa, mai ales in domeniul vizibil. Restul domeniului electromagnetic este/ar trebui sa fie blocat de stratul de ozon, ionosfera si magnetismul pamantului. Ca altfel... de cate ori mai "stranuta" soarele...ar fi foarte nasol.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.