Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
Guest Florinike

Technics SU-800

Recommended Posts

Guest Florinike

Salutare. Cu parere de rau insa am ajuns sa scriu si aici. :smt010

Amplificatorul l-am luat acum vreo 2 luni si de cand l-am luat avea o mica problema: dupa ce il porneam, la vreo 2-5 minute se oprea, adik intra in protectie, apoi isi revenea si nu mai facea figuri indiferent de cat dadeam in el. Azi dimineata l-am pornit si dupa intrarea in protectie si-a revenit insa pe canalul stang mai am o putere foarte mica, de genul a 10% din puterea maxima. Canalul drept merge ok.

Amplificatorul este un SU-800, 2x90W , clasa A. Din ce stiu despre el, are racirea pe freon. si valori de la 4-16 Ohmi pe 4 iesiri.

Poze cu el desfacut .

Posted Image

Posted Image

Din cate as zice eu, este ars un final si mai mult ca sigur va trebui schimbat. Daca are cineva idee ce fel de final este, cat costa si daca voi putea sa il fac singur.....

De asemenea, daca este ok sa merg cu statia asa, cu o singura boxa sau sa renunt la ea si sa nu ii mai dau drumul pana nu o fac.

Multumesc anticipat pentru raspunsuri

 

:smt102

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vezi ce ai pe radiator. S-ar putea ca protectia sa fie inclusa in c.i. de putere.Si nu folosi boxe de 4Ohmi ca nu duce chiar daca se lauda. Atentie ca Technics pune boxele in paralel cind apesi A + B. Iesirile sint de fapt tot 2, ca atitea canale ai inauntru, doar se pot lega mai multe boxe la ele.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Florinike

Multumesc de raspuns. Boxele care le am au 10.5 si 11.2 Ohmi, masurate. Momentan statia si-a revenit nu stiu ce a patit. Am lasat-o cam 1 zi sa cante doar pe canalul ok si acum merge. Totusi, ma dispera acea oprire de la inceput. Se poate sa aibe ceva probleme compresorul de freon? Ca am inteles ca ar avea si asa ceva. ... :rock:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu exista nici un compresor acolo, altfel ar merge ca frigiderul :smt005 E doar o teava de Cu plina cu freon pe care e montata o talpa de Al ptr elementele active (integrat de putere sau trz) si radiatoarele de pe ea. Aerul face totul la fel ca la orice radiator. Cu intreruperile de care zici nu pot sa-ti zic nimic daca nu-mi spui ce e montat pe radiator. Unele integrate de la Technics (SVIxxxx) au protectia inclusa in ele, altele nu, e facuta separat cu un alt integrat, de regula AN7072 la seria din care face parte si ampliful tau. E posibil sa fie vorba de niste condensatori uscati pe linga etajul final sau chiar in protectie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.