Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Electrovalva,o masura de siguranta in plus ?

morocanosul

Recommended Posts

In decursul timpului am constatat ca robinetii cu "bila" se ..colmateaza,practic,nu mai inchid total,cursa limitata,deci in caz de avarie sunt nevoit sa inchid din subsol intreaga coloana(pt. a remedia problema) ! Ca o masura de siguranta(in plus) merita montat o electrovalva bineanteles asociata cu un senzor de ..."inundatie" ? Ultima problema am patit-o intro noapte cand s-a spart un furtun armat cu un fel de "ecran" la fel ca si cablul ecranat,noroc ca nu dormeam...! :qetrwe Deci,merita constructia unui sistem care sa functioneze astfel: Din conducta principala>electrovalva >robinet de siguranta>apometru>robinetul de serviciu...? Variante ? :nas:

Dacă am gândi așa, nu am mai folosi nici electrovalve de siguranță pentru gaze naturale, că dacă e o pană de curent nu vor funcționa.....

Cum se leaga electrovalva, normal deschis sau inchis ?

Nu apare aceeasi problema ca la robinetul cu bila ? Eu stiam ca ultimul trebuie manevrat la fiecare 3 luni ca sa impiedice depunerea calcarului pe bila si de obicei uitam de el.

din cite stiu cind bobina electrovalvei este energizata electrovava este deschisa ,nu acelasi lucru putem spune de electrovana(actionata de un servomotor care prin intermediul unui mecanism -demultiplicator inchide sau deschide ) daca ramine fara curent electric isi pastreaza starea,dar poate fi actionata si manual,cred ca am putea concepe un sistem,,antinundatie prin GSM semnalizare si actionare electrovana cu ajutorul telefonului -nu am facut asa ceva dar va propun sa venim cu idei

Ce spuneti?

Sint robineti si ......robineti.

Am la baie si la bucatarie robineti de garda cu bila inainte de contorul de apa. Cind mi-am montat apometre( imediat dupa '90),am avut montati robineti cu ventil care si-au facut treaba destul de bine. M-am hotarit sa schimb robinetii cu ventil,(picura apa pe la tija robinetului) vazind ca au aparut cu robinetii cu bila. Nu dupa multa vreme au inceput sa se blocheze. Am schimbat de mai multe ori robinetii din acelasi motiv. Se blocau. Discutind cu un prieten, am aflat ca robinetii care existau in comert, sint chinezisme ieftine. Am cautat la magazinele de specialitate,robineti italienesti. Am montat noii robineti si de atunci n-am mai avut probleme cu ei. De aceea va recomand sa cumparati robineti de calitate(ce-i drept mai scumpi) si n-o sa mai aveti probleme cu ei. Nu va zgirciti.

Cit despre montarea unei electrovalve,ce sa zic? Problema este ca la intreruperea curentului se ia si apa. Plonjorul electrovalvei se poate bloca datorita nisipului foarte fin din apa. Parerea mea ca tot un robinet de calitate este cel mai sigur. Pina la urma fiecare face ce crede de cuviinta.

Edited by GEO 53 BN

Nu apare aceeasi problema ca la robinetul cu bila ? Eu stiam ca ultimul trebuie manevrat la fiecare 3 luni ca sa impiedice depunerea calcarului pe bila si de obicei uitam de el.

Normal deschisa,va fi comandata in caz de...inundatie...!! Bineanteles,cu senzorii corespunzatoi...! Cred ca va puteti inchipui,apa curge....eu sunt bun de...plata..! Apa "consumata inutil+manopera+spargerea unui furtun...mai ales daca NU sunt acasa...! Habar nu am daca vecinul de jos este asigurat...! :57

Ai dreptate,dar ma gandesc sa intercalez un robinet de de siguranta ...clasic,cu garnitura de cauciuc,astfel nu se blocheza din cauza nisipului ! Electrovalva este o masura de siguranta in plus,ea fiind normal deschisa,impreuna cu senzorul de "inundatie" (in cazul spargeri furtunului flexibil) ar trebui sa ma protejeze de a plati zugraveala vecinului de jos..! Sau nu?? :nas:

Habar nu am daca vecinul de jos este asigurat...! :57

Si daca este asigurat, el isi va recupera paguba de la societatea de asigurari. Iar aceasta isi va recupera paguba - cu varf si indesat - ghici de unde?

Sant si robineti care functioneaza excelent zeci de ani . Am mai scris despre ei , nu - s prea cunoscuti si nici prea ieftini . Dar sant garantati pentru montaj ingropat , iese numai tija de actionare , care se poate monta decalat cu 90 grade , din considerente de spatiu si ergonomie ( personal am montat zeci de bucati ) ... si sant nemtesti ... prezenti de multe zeci de ani pe piata . Recunoscuti ca fiind cei mai buni ...

http://euro-instal.ro/robinet-globo-bronz-cu-bila-1-dn25-0600-04000

Edited by gauss
  • 1 year later...
On ‎8‎/‎14‎/‎2017 at 11:07 PM, GEO 53 BN said:

, Sint robineti si ......robineti.

......Parerea mea ca tot un robinet de calitate este cel mai sigur. Pina la urma fiecare face ce crede de cuviinta.

Ca si in atatea alte domenii, si robinetii "asculta", prin vointa comerciantilor de legea, pardon, basmul "ieftin si bun".

Bun pentru nenea instalatorul care vine dupa 1-2maximum 3 ani si ne "taxeaza" cu o "reparatie"....

In prima faza "bizonul" se bucura ca a dat doar 4 lei pe robinet, ca doar e tot cu miner rosu, nu? Si nici

nu-i spune nimeni ca bila aia lucioasa care se vede in teava e fier mort care rugineste din prima luna de stat in apa...

Si eu am gasit asemenea "minuni", asa ca am scobit mai adanc si am scos 20-30 de lei pe bucata pentru niste

robineti cu bila din material inoxidabil.... Merita!

Spor la instalatii!

Edited by blazeu

Da ,asa este dar poti sa cumperi robineti de 20/30 lei cu bila de fier mort , eu sunt patit :rade:

Si nu din orice magazin (Rom )

Edited by dan-a2

Nu te scarpina cu mina stinga la urechea dreapta! Monteaza  un robinet de cale în casă și înlocuiește nenorocirile alea de furtune, cu silfoane metalice. Apa si curentul...nu prea se împacă. 

Nu e chiar asa...depinde si cum le folosesti (apa si curentul).La masina de spalat ai electrovalva comandata electric si nu sunt probleme. La filtrul de apa potabila (caz particular, dar tot aia e), i-am pus tot o electrovalva, pt ca din robinet i-am dozat debitul cerut de fabricant pt ca filtrul sa fie eficient. Nu e problema deci sa folosesti comanda electrica, doar ca ambele exemple cer debite mici. Nu stiu ce electrovalva poti gasi pt a asigura pe deschis debitul pt o bucatarie si doua bai....se intampla frecvent sa ai consum in toate aceste 3 puncte, deci debitul trebuie sa fie generos, cat poate reteaua. Si reteaua poate.E drept ca nici n-am cautat...

In rest, ai dreptate, racorduri altele decat metalice nu mai am prin casa de mai bine de 10 ani. Am racorduri originale de la baterii noi cumparate, pe care nu le-am montat, pt ca sunt din cauciuc sau plastic cu plasa metalica deasupra.

Edited by doru3160