Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lipire bareta 60led pe radiator

tomozey

Recommended Posts

Cu ce se poate lipi bareta 60led intreaga pe radiatorul de aluminiu.Cred ca nu este banda dublu adeziva .banuiesc ca trebuie si contact bun termic .Cer ajutor celor celor care au mai schimbat asa ceva .

Edit moderator: Nu mai deschide topicuri multiple pe aceeași temă.

• Replies 9
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Dxxx

3

• orgasmo

3

• tomozey

2

• Relav

1

Popular Days

Top Posters In This Topic

In mare parte depinde de situatia exacta (dpdv mecanic).

Benzile "dublu adezive + termoconductive" ca din link sunt o solutie simpla, gata facuta - insa eu am dubii mari despre eficienta lor pentru ca de obicei au grosime inutil de mare.

Si transferul termic este invers proportional cu aceasta grosime.

Mai exista adeziv termoconductiv, care are avantajul ca il "comprimi" la maxim si este expulzat de sub PCB, dar eu am retineri la multe variante vazute pentru ca dupa intarire devin solid-rigid. Adica fara elasticitate.

Asta imi sugereaza ca datorita ciclurilor de contractie-dilatatie pot surveni fisuri -> in fisuri intra aer -> si sigur este termoizolator...

O solutie simpla si ieftina, probata de mine este cu silicon - preferabil varianta cu intarire neutra si transparent. La fel il presezi la maximumul posibil + nu imbatraneste + ramane permanet elastic.

Solutia clar cea mai buna (insa neaplicabila pentru ce doresti tu) este suruburi + TIM.

Parerea mea este ca aia este fixare doar cu scop de sustinere.

O fixare cu scop de drenaj termic (performant) are suruburi dese, capabile de a mentine distanta minima fata de suport pe toata suprafata.

Ce se vede in poza poate fi doar un ajutor de mentinere in pozitie pana se intareste adezivul ... si eventual un surplus de sustinere, apoi.

Exista si fixare cu suruburi:

Fixare_002.jpg

Eu nu am vazut inca prindere cu suruburi pentru varianta mai mare din foto.

Doar niste lamele acolo care sa o tina pe pozitie,joc intre bareta si tabla destul.

Fixarea ca fixarea, dar daca doar le fixezi, fara TIM atunci transferul termic este incert.

Tind sa cred ca baghetele alea aparute in Asia pot fi eficient fixate cu un TIM mai vascos plus cele 5 suruburi, asta depinde si de cat de rigita este bagheta...

Fixarea ca fixarea, dar daca doar le fixezi, fara TIM atunci transferul termic este incert.

Tind sa cred ca baghetele alea aparute in Asia pot fi eficient fixate cu un TIM mai vascos plus cele 5 suruburi, asta depinde si de cat de rigita este bagheta...

Au aplicat dupa versiunea aceasta:

Fixare_009.jpg

Fixare_010.jpg

Fixare_012.jpg

Fixare_013.jpg