Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

11AK19 PRO

sonic11

Recommended Posts

Buna seara

Am un tv schneider model SCENARO 219 cu sasiu 11AK19 pro care nu desfasoara rastru. Am gasit o anomalie, B+ 140v si uvideo 240v pe care am rezolvato inlocuind TL431 si optocuplorul.

Am inlocuit condesatorii din BV si cei de pe bara de 115v (B+) plus altii din sursa. Acum tensiunile au revenit la normal, B+ =115v si u video 200v.

Daca maresc U screen tv desfasoara rastru corect dar la trecerea din st-by in on rastru iar nu se mai desfasoara decat daca maresti iar U screen.

Rastru pare galbejit, banuiesc ca tubu e defect.

Care poate fi cauza acestei manifestari?

Edited by sonic11
  • Replies 9
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• sonic11

5

• Florinel TV

2

• sesebe

1

• winstyle

1

Top Posters In This Topic

Da 140v pe B+

O sa incerc pe alt tub, crezi ca se mai poate remedia tubu, gen regenerare?

Edited by sonic11

Suze de dublu post.

Am inlocuit tub cinescop si se pare ca tv functioneaza normal :limb:

Cum pot micsora dimensiunile H si V? cum se intra in menu srvive la acest tv?

B+ este OK, 115v dar cred ca pot sa fac si treaba asta .

Vad ca vr 801 lipseste de pe cablaj, deci ar trebui sa modific R823 de 99k

Tubul pe care l-ai pus este la fel ca cel al TV-ului , sau este similar ? A funcționat pe un TV cu același șasiu , sau alt șasiu ? Bobinele de deflexie sunt cele care erau montate pe tubul scos din TV sau sunt ale ''noului'' tub ? In mod normal nu ar fi nevoie de reducerea tensiunii B+ , dar poți incerca și asta .

Este mai ușor să modifici rezistența dintre intrarea TL-ului și masă , inseriată cu cea de 99K . Incearcă cu o valoare de câteva sute de ohmi inseriată cu rezistența precizată anterior . Tatonează acea rezistență până ajungi la 110 volți , sau 105 ... ( dacă vrei să faci această modificare ; in mod normal , nu ar fi cazul )

Find șasiu Vestel , cred că poți intra in SM cu ''MENU 4725''

Tubu este similar, bobina de deflectie este cea a tvului inclusiv magneti de pe gat, am inlocuit doar tubu.

Imaginea nu este foarte marita.

O sa las B+ mai jos si daca o mai trebui ceva modificari o sa apelez la SM

Pentru a intra in service menu 4725 sau instal 4725 de acolo micsorezi doar dimensiunea V pentru H se modifica din condesatori