dorian 70 Posted January 6, 2025 Share Posted January 6, 2025 Aveți link-uri cu datele trafurilor. Am scris cu roșu ce reprezintă coloanele. Spor la treabă! https://20-20000.ru/trans_ts/ts_200_1m.htm https://vprl.ru/index/transformatory_ts_40/0-46 Link to comment
asterix196803 Posted January 6, 2025 Share Posted January 6, 2025 Transformatorul T-200 este de la televizorul rusesc TEMP (6) 7....?? Link to comment
Misu atu 59 Posted January 6, 2025 Share Posted January 6, 2025 Va multumesc foarte mult. Link to comment
Misu atu 59 Posted January 3 Share Posted January 3 Buna ziua si La multi ani,nu gasesc de cumparat dioda ruseasca D104 din finalul Kastanului, am gasit ceva echivalente, dar nici pe acestea nu le gasesc pe piata,daca ma puteti ajuta cu o indrumare,ar merge 2 sau 3 1N4148 in serie sau alta optiune, v-as fii recunoscator. Cu multumiri anticipate astept o indrumare. Link to comment
validae Posted January 3 Share Posted January 3 D104 e diodă cu siliciu ,,universală,, cu tensiunea maximă inversă 100V și curentul maxim 30mA. Se poate înlocui în principiu cu 1N4148... Link to comment
Dxxx Posted January 3 Share Posted January 3 Nu pune 2-3 in serie, pentru ca se poate ca sa fie folosita chiar tensiunea in conductie directa (~0,65V) si daca pui 3 in serie acea tensiune va fi 3 x 0,65V. Corect ar fi sa pui schema (macar zonal) ca sa vedem ce functie face acolo. Dupa ce zicea @validae - daca inlocuiesti cu 1N4148 - nu pui dect o singura dioda in locul celei vechi. Link to comment
validae Posted January 3 Share Posted January 3 În schema Kasthan sunt și două diode serie. Link to comment
Dxxx Posted January 3 Share Posted January 3 Pai da, sunt inseriate exact pentru ca sa cada pe ele tensiunea de deschidere a tranzistorilor cuplati Darlington - desi dupa ce vad eu sunt defapt 3 jonctiuni ce trebuiesc deschise. In acest caz eu as masura curentul in gol prin masurarea tensiunii pe R21 si R22 din schema (cele de 1R), si daca curentul este prea mic cu 2 in serie as merge la 3 in serie... dar de data asta cu atentie la curentul respectiv, ca sa nu fie prea mare. Link to comment
Misu atu 59 Posted January 3 Share Posted January 3 Va multumesc,am fost derutat de un text pe unde am tot cautat ca s-ar deschide la 2v si de aceea am vrut sa fiu sigur ca este ca o dioda normala cu siliciu...am si placa originala (sa vad intai daca este buna ) si am sa fac masuratorile pe ea,revenind cu concluziile. Va multumesc pentru ajutor! Link to comment
Dxxx Posted January 3 Share Posted January 3 Vezi ca graficul de deschidere al unei diode cu siliciu este principial acelas, cu un punct de inflexiune in jur de 650mA. Dar conteaza si caracteristicile constructive particulare tipului concret de dioda. Dar oricum graficul nu este liniar, deci si curentul la care faci masuratoarea este un factor determinant major. Daca se spcifica 2V, atunci este mai aproape de ideea a 3 bucati de 1N4148 dispuse in serie... care au cam 2V la 10mA dupa masuratorile mele mai vechi. Link to comment
Misu atu 59 Posted January 4 Share Posted January 4 Imi cer scuze, nu am reusit inca sa fac masuratori la placa originala, avand niste probleme familiale, sper ca maine sa reusesc sa vin cu niste date concrete. Link to comment
Recommended Posts