woodyteo Posted August 2, 2017 Share Posted August 2, 2017 Va salut. Detin un telefon Samsung Galaxy A5-2016 si de ceva timp nu se mai conecteaza la reteaua WI-FI si bluetooth, cand le activez nu-mi gaseste nici o retea sau dispozitiv in zona cu toate ca pe alte telefoane acestea apar. Am resetat telefonul la valorile din fabrica dar problema persista. Am mers la un service in zona iar cei de acolo mi-au zis ca una dintre cauze ar fi cipul de Wi-Fi care ar trebui schimbat. Acum nu stiu ce sa cred si mai ales ce fac, se merita asa ceva, prin schimbarea acestui cip nu se poate defecta si altceva nu este scumpa aceasta operatie. Daca s-a mai confruntat cineva cu asa ceva il rog sa-mi spuna si mie solutia gasita. Va multumesc. Link to comment
fratello Posted August 2, 2017 Share Posted August 2, 2017 Daca nu "vede" nicio retea, mai mult ca sigur este o defectiune hardware si trebuie efectuata reparatia. Link to comment
woodyteo Posted August 2, 2017 Author Share Posted August 2, 2017 Asa cred si eu, dar acum nu stiu, cipul este lipit pe placa de baza a telefonului, sau este un montaj conectat printr-o mufa la placa de baza? Daca este lipit se mai poate face ceva ? Link to comment
Guest Posted August 2, 2017 Share Posted August 2, 2017 (edited) Este lipit pe placa ,dar la felul in care este ansamblat descurajeaza si nu merita . Si in service autorizat si dotat cu tot ce cere Samsung tot se mai sparge un display la 50 - 60 buc . In regim de amator fara experienta si documentatie rezultatul va fi display spart. Edited August 2, 2017 by Guest Link to comment
woodyteo Posted August 2, 2017 Author Share Posted August 2, 2017 Nici nu ma gandesc sa fac eu asa ceva, nu am nici cunostintele necesare si nici dotarea, de aceea intreb daca se merita sa schimb acel cip si aici ma refer la costuri, sau sa caut o alta placa de baza funcționala? Link to comment
Guest Posted August 2, 2017 Share Posted August 2, 2017 Cine o sa demonteze telefonul ? Link to comment
modoran Posted August 2, 2017 Share Posted August 2, 2017 Daca ai fost la un service si ai aflat pretul de ce intrebi daca se merita sau nu ? Tu duci telefonul defect si il iei inapoi reparat sau macar in starea initiala, nu te intereseaza cat de dificila e operatia. Link to comment
woodyteo Posted August 2, 2017 Author Share Posted August 2, 2017 Daca aflam pretul si daca puteau ei sa faca asa ceva, acum nu mai intrebam pe forum. Ei mi-au spus o posibila cauza a defectiunii, nu s-au pronuntat concret si din start mi-au spus ca nu au posibilitatea sa schimbe acel cip. Link to comment
woodyteo Posted August 5, 2017 Author Share Posted August 5, 2017 Nu s-a mai confruntat nimeni cu o asa problema? Link to comment
modoran Posted August 5, 2017 Share Posted August 5, 2017 Atunci cauta-i placa de baza pe olx de la un telefon cu display spart sau dai si tu teapa la randul tau cu el pe olx si iti iei altul, alegerea ta Link to comment
woodyteo Posted August 5, 2017 Author Share Posted August 5, 2017 Nu vreau sa fac asa ceva si aici ma refar la dat teapa, mai bine il folosesc eu asa cum este, cat despre cumparatul de pe OLX nu as vrea sa risc, mai ales cu ceva pe care nu-l poti verifica, poti sa ei ceva cu aceeasi defectiune sau sa fie bun dar sa nu se potriveasca la caracteristici sau mai stiu eu cu ce alte chichite ca nu sunt in domeniu. Mai bine il trimit intr-un service sau la cineva care repară telefoane si se pricepe in domeniu si am rezolvat problema, asta bineinteles daca se merita. Link to comment
florin mulies Posted August 5, 2017 Share Posted August 5, 2017 sa incepem cu inceputul: da, este cip wifi. extrem de greu se schimba, si.. daca ar fi sa o gandim, daca lipit de fabrica s-a dezlipit.. daramite lipit de mana omului. cand se desface exista un risc foarte mic de ai sparge displayul, in schimb, capacul poate pune probleme in al desface.. chiar si cu plita alcool si clips plastic foarte subtire/ carte joc. se merita daca serviceul in care este reparat ofera garantie minim 6luni si nu se cere un pret mai mare de 150lei maxim 200. Link to comment
woodyteo Posted August 5, 2017 Author Share Posted August 5, 2017 Si eu cred ca cipul Wi-Fi s-a dezlipit intrucat in timp ce eram pe plaja la mare, la soare, am putut sa activez Wi-Fi si chiar a mers pana a doua zi, dar de atunci nu a mai vrut in nici-un chip. In conditiile descrise de dvs. mai ca as risca sa il repar, numai sa gasesc pe cineva dispus sa o faca. Va multumesc. Link to comment
woodyteo Posted August 7, 2017 Author Share Posted August 7, 2017 Caut in continuare persoana priceputa care are dotarea necesara sa repare acest telefon, cu precizarea ca as dori pe cat se poate, pe cineva din zona. Link to comment
modoran Posted August 7, 2017 Share Posted August 7, 2017 Trimite-l online la depanero sau la reprezentanta samsung daca vrei cu orice pret, desi acolo 150 - 200 de lei costa doar constatarea, nu reparatia. Un service mic nu se baga la asa ceva. Link to comment
Recommended Posts