Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Samson SERVO 300 - canal stanga fara sunet


Postări Recomandate

Nu mai pot edita postul anterior.

 

Canal defect

R15 si R16 = 0mV

R27 = 0.33V

R28 = 1.53V

 

Canal bun:

R15 =826mV

R16 = 989mV

R27 = 800mV

R28 = 900mV

 

Am conectat bazele Q5 si Q8 la masa si nu este nici o imbunatatire.

 

In colectorul lui 1Q3 am 1.3V, iar Vbe=0V => protectie inactiva.

 

Urmeaza sa schimb tranzistorii din diferential.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Căderile de tensiune pe R15 , R16 , R27 , R28 , trebuie să fie relativ egale . Măsurătorile se fac cu volumul la zero , și fără să atingi cu mâna vreo componentă din jurul etajelor diferențiale . Asta așa ca idee , când mai faci măsurători .

Dacă nici după conectarea la masă a bazelor tranzistoarelor Q5 și Q8 nu ai căderi de tensiune pe rezistentele mentionate anterior , comparabile cu cele ale canalului bun , schimbă tranzistoarele din diferențiale ... și aruncă acel tester :)

Editat de winstyle
Link spre comentariu

Am găsit C19 cu pinii in scurt. L-am schimbat și tensiunile pe emitoarele tranzistoarelor diferentiale s-au echilibrat la 570mV. Un pas înainte!

Am încercat rapid sa vad dacă are sunet pe iesire și încă nimic dar nu știu daca am legat totul bine. Žncă mai verific una-alta.

 

BINGO! Merge!

 

Totusi testerul își face treaba...

 

Va multumesc tuturor pentru implicare și timpul acordat!

Editat de AdR!@N
Link spre comentariu

Am pus un condensator la 35v. Curentul de mers în gol nu l-am mai reglat pentru ca nu are semireglabil, ar fi trebuit sa umblu la rezistente sau sa intercalez un semireglabil acolo, nu mi-am mai bătut capul, ramane de vazut daca este neapărată nevoie de reglaje suplimentare.

Link spre comentariu

In loc de R141 puneai un semireglabil de 1K cu pinul cursor legat la unul dintre capete. Cu cât scazi valoarea rezistentei (sau semireglabilul) Bias-ul creste.

 

Dacă faci modificarea, asigură-te ca semireglabilul are valoarea maxima, adică sa masori la bornele lui aprox. 1Kohm pana sa alimentezi modulul respectiv.

Link spre comentariu

Doar condensatorul a fost defect... In scurt mai exact. Astfel sunta resistorul R19 și afecta polarizarea ambelor tranzistoare Q4 și Q5 din diferențialul de pe ramura pozitiva. Chiar dacă am pus baza lui Q5 la masa, tensiunea din emitor-ul lui Q4 nu se modifica . Eu cam asa imi explic.

Editat de AdR!@N
Link spre comentariu

Condensatoarele C18 si C19 sunt la 25V pe placi (asa sunt de origine, nu a mai fost umblat in ea), nu 16V ca in schema, adica si cel busit era la 25V si tot a dat chix, posibil sa fi suferit vreo supratensiune, sau era el mai subred din fabricatie.

 

Nu am schimbat decat condensatorul defect, ar fi fost ok sa ii schimb pe toti, inclusiv pe canalul 2, dar nu am mai avut timp si rabdare sa dezasamblez modulele dupa proba, modulele astea au o droaie de suruburi si placa trebuie demontata de pe radiator pentru a schimba orice piesa de pe ele. Tot din acelasi motiv nu prea as vrea sa mai umblu la bias.

Momentan ramane asa si pe viitor cand il bag intr-o mentenanta/curatire facem si operatiunile respective.

 

Numai bine tuturor!

Adrian

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări