Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
VAX

Cum vad (sa copiez) ce este pe o partitie ascunsa ?

Recommended Posts

Am un laptop eMachines, care a avut instalat din fabrica Win 7 Home 64 bit. Mergea bine, rapid. La un moment dat baiatul meu a vrut sa instaleze Linux (Ubuntu) si ca sa nu pierd kitul de Windows (cu licenta) am manarit (cam la orbecaiala) cu GParted. Cred ca am ascuns partitia respectiva, cea cu kitul, inainte sa fac partitiile pentru Linux. Acum nu stiu cum sa revin la situatia initiala. Am instalat alt kit de win7, luat de pe net. Precizez ca nu ma pricep bine la chestii din astea. Am instalat windows (95, 98SE, XP, 7 si 8.1) de maxim 30 de ori, la serviciu si acasa, dar chestii deosebite nu am facut.

Partitia respectiva nu era vizibila nici inainte, din windows. Cum fac sa booteze de pe partitia respectiva, sau macar sa copiez kitul de acolo ? Cu kitul copiat pe DVD, cum se face ca sa booteze ? Cu ce programe se lucreaza si ce comenzi se dau ?

Edited by VAX

Share this post


Link to post
Share on other sites

Buna seara,

In functie de modelul laptopului dvs., producatorul poate oferi mai multe solutii pentru a "reveni la setarile din fabrica" (ceea ce se traduce prin reinstalarea sistemului de operare dintr-o imagine/kit stocata in acea partitie ascunsa). Partitia respectiva este ascunsa in mod intentionat, pentru ca utilizatorul sa nu o poata sterge din greseala.

Accesarea modului Recovery se poate face prin apasarea unei taste (odata sau de mai multe ori) la pornirea laptopului, fie printr-o functie din BIOS sau de multe ori, producatorul ofera un CD Rescue de pe care se poate boota si porni apoi operatiunea de recovery.

 

S-ar putea ca in cazul dvs. sa functioneze modalitatea descrisa pe Tomshardware :

"Hold down the ALT key while repeatedly depressing the F10 key or at least during the logo display."

 

Sau cea descrisa aici :

https://uk.answers.yahoo.com/question/index?qid=20110831204431AAUESpN

 

Daca nici una dintre cele doua nu produc vreun rezultat, ar fi o idee buna sa incercati sa cautati modalitati pentru Recovery exact pentru modelul de laptop pe care il detineti. Sansele de a gasi raspunsul bun sunt destul de mari.

 

Nota:

Partitia ascunsa o puteti vedea tot cu un Linux bootabil live (de pe stick sau CD), dar operatiunea in sine nu va va ajuta prea mult, intrucat pentru accesarea modului Recovery, fiecare producator implementeaza propriul sistem. Nu prea veti reusi sa folositi kitul respectiv fara sa generati un DVD cu uneltele oferite de producator. Asadar, cea mai buna solutie e sa identificati modul in care puteti porni Recovery-ul in functie de modelul laptopului dvs.

 

Sper sa va fie de folos!

Edited by yo3fhm

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...