VAX Posted July 23, 2017 Share Posted July 23, 2017 Am un calculator vechi (Celeron 700 MHz, RAM 512 Mb) pe care vreau sa reinstalez Windows-ul. A mers cu XP SP2 si am citit pe net ca ar fi indicat sa instalez SP3. Care sunt diferentele ? Pe celelalte calculatoare am Windows 7 pe 64 biti. Link to comment
Spitfire Posted July 23, 2017 Share Posted July 23, 2017 Cam... imposibil oricum. Chiar daca folositi calculatorul acela offline(pentru chestii utile in atelierul electronistului cum ar fi scriere de uC-uri, EEPROM, etc) tot ar cam trebui un antivirus, ori la cat au ajuns de hrapareti antivirusii in 2017, n-o sa mearga garantat. Daca nu-i puneti antivirus(evident, cu acel procesor si memorie oricum nici nu poate fi vorba de net), ar merge linistit, dar atentie cu ce CD-uri/DVD-uri/HDD/stick-uri USB umblati prin el. SP3 are (avea) suport pentru Massive USB(telefoane smartphone conectate direct la USB-ul PC-ului), SP2 NU, SP3 are OLE mai avansat, dar tot nu puteti muta info din shell in browser, de exemplu, etc, etc. A fost mult mai bun SP3 decat SP2. E cam pe duca si 7-le, de 8.0 si 8.1 nu mai e cazul, 10-le se descurca beton dar necesita multe update-uri si neaparat licenta, nu descarcat de pe torrenti... Link to comment
DIYWorks Posted July 23, 2017 Share Posted July 23, 2017 (edited) La procesorul acela este o minune ca ruleaza si xp SP2 Edited July 23, 2017 by DIYWorks Link to comment
Spitfire Posted July 23, 2017 Share Posted July 23, 2017 Nu ruleaza inca, initiatorul doreste sa stie daca-l avantajeaza sa puna, problema e ca oricum nu mai exista suport dupa 2014, deci daca cd-ul de instalare contine doar SP2, asa ramane, altfel licenta devine invalida daca se incearca update-ul la SP3 de pe un SP3 kitt update aflat pe alt suport, si nu merge on-line, decat offline. E un sistem de operare depasit, nu mai ofera nici un fel de securitate on-line. Link to comment
modoran Posted July 23, 2017 Share Posted July 23, 2017 Nu prea cred ca devine invalida licenta la update de service pack. SP3 era oferit gratis prin windows update sau sub forma de installer separat pentru instalare offline. Un motiv pentru care e musai SP3 e ca multe programe refuza sa se instaleze sau sa ruleze altfel. 1 Link to comment
Spitfire Posted July 23, 2017 Share Posted July 23, 2017 Din pacate da, devine invalida, dar poti face o mica smecherie, dai ceasul din BIOS cu vreo 4 ani inapoi, instalezii Windows, activezi licenta (merge! activatorul nu se uita la ora/data de sistem), apoi faci update cu SP3, dai un restart si pui data cum trebuie, daca iti vine BSA-ul in firma, le zici ca nu ai mai instalat de 4 ani, ceea ce nu e prea incredibil, evident nici calculatorul sa nu fie prea nou. Asta daca Windoza e cu licenta, daca e "pe naspa", nu mai conteaza chiar deloc.Pui SP3 cum vrei, te lasa oricum, fara activare de Win, oricum update-uri nu mai sunt, asa ca il lasi in "Automatically update -off." Link to comment
VAX Posted July 23, 2017 Author Share Posted July 23, 2017 Va multumesc pentru indicatii. Il voi folosi pentru programe vechi, nu pentru net. A mers bine cu XP SP2 si voiam sa stiu daca SP3 incetineste sistemul. Pe alta partitie instalez Win 98SE, tot pentru programe vechi, care nu vor sa mearga pe XP. Asa l-am avut si inainte. A mers peste zece ani si s-a "Imbacsit". Am uitat care sistem trebuie instalat primul ca sa le vada pe amandoua la bootare. Cred ca XP-ul. Alte intrebari: 1. Prin ce difera versiunile Home, Pro si Corporate ? Pentru nevoile de acasa Home merge bine, mai rapid decat Pro ? Ce nu poate sa faca Home ? 2. Exista pe net si imagini de CD-uri Black Edition, respectiv Lite, despre care se zice ca ar rula mai rapid, fiind curatate de chestii instalate de Microsoft si care ruleaza in background si incetinesc sistemul. De astea ce stiti ? Link to comment
dorofteius Posted July 23, 2017 Share Posted July 23, 2017 Lite merge mai rapid. Dar este chel. Dar black edition chinuie calcul urat de tot. Link to comment
franzm Posted July 23, 2017 Share Posted July 23, 2017 98SE se instaleaza primul, apoi XP. De curând, MS a lansat un update care se aplica si pt XP: KB4012598. Exista un program (wsus offline update) cu ajutorul caruia va puteti confectiona medii de instalare off-line pentru actualizari. Nu stiu în ce masura mai merge pentru XP (versiunea 9.2.1 a mers). Link to comment
marius75 Posted July 23, 2017 Share Posted July 23, 2017 Credeam ca sunt singurul care mai tine vechituri din astea. Win XP sp1 functional, dupa 12 ani de la instalare. N-a vazut update in viata lui... Link to comment
VAX Posted July 23, 2017 Author Share Posted July 23, 2017 Ce inseamna ca XP Lite este chel ? Ce nu are ?. Link to comment
Marele Savant Posted July 23, 2017 Share Posted July 23, 2017 (edited) Am un calculator vechi (Celeron 700 MHz, RAM 512 Mb) pe care vreau sa reinstalez Windows-ul. A mers cu XP SP2 si am citit pe net ca ar fi indicat sa instalez SP3. Care sunt diferentele ? Pe celelalte calculatoare am Windows 7 pe 64 biti. Va rog mult sa nu intelegi altceva decit am scris: -nu credeti ca fiul dv. care am inteles ca se afla in state la una dintre cele mai bengoase firme de calculatoristica, ar fi mai in masura sa va dea un sfat? Si ref. la antivirusi, este super OK antivirusul chinezesc, il am pe mai multe sisteme de circa 2 ani si nu am avut nici o problema. Edited July 23, 2017 by Marele Savant Link to comment
StelianP Posted July 23, 2017 Share Posted July 23, 2017 Credeam ca sunt singurul care mai tine vechituri din astea. Si eu il am pe trei dintre calculatoarele din birou. Link to comment
VAX Posted July 23, 2017 Author Share Posted July 23, 2017 @Savantul Baiatul meu lucreaza pe Linux si nu se pricepe la instalari mai mult decat mine, stie doar sa bata cod (C++). Acolo unde e plecat acum au compilatoare proprii si cam tot ce foloseste este al firmei (un Ubuntu modificat), nu lucreaza cu programele cu care era invatat din tara. Asa mi-a spus la telefon. Link to comment
Recommended Posts