Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Capacimetru cu ESR si Vloss


Postări Recomandate

Buna seara,

 

Am o rugaminte, puteti sa imi recomandati vreun kit bun de capacimetru care sa masoare si ESR si Vloss, dar musai cu 3 zecimale la ESR si sa fie un instrument cu adevarat bun ?

Am deja vreo 4 capacimetre industriale, nici unul nu masoara ESR sau Vloss, dar toate arata aceeasi valoare la toti condensatorii masurati, Ma rog, valori extrem de apropiate, in limita erorilor de masura declarate in prospecte.

Si toate arata aceeasi valoare la un condensator indiferent de cate ori repet masuratoarea.

Am si un ESR-metru din generatie mai veche, are doar 2 zecimale, nu masoara C sau Vloss, dar masoara corect - l-am comparat cu un capacimetru cu ESR, industrial, foarte scump.

Deci - daca stiti, vreau un aparat bun, nu o jucarie cu erori de 10-30%. Un aparat pe care sa ma pot baza, dar care sa nu coste mii de euro (sau sute).

 

Imi cer scuze daca s-a scris, am frunzarit vreo ora cateva topice dar nu pot citi tot ce s-a scris despre ESR-metre.

 

Va multumesc.

Link spre comentariu

Salut,

Eu am luat de la userul @elman un ESR+LCFP(conceput de miron63, versiunea 3) care la ESR are 3 zecimale si sunt foarte multumit de el.

Are si optiunea utilizarii unui "analizor a" (vezi in descriere) care indica daca condul e bun sau defect ( chiar daca ESR e bun daca indicatia data de a ESR e de 3 ori peste valoarea ESR, condul e declarat defect) , vezi descrierea aparatului in postarea lui elman, si clipurile de pe youtube cu aparatul in functiune.

Uite topicul aici http://www.elforum.info/topic/114951-esr-metru-lcfp/?hl=esr%2Blcfp

 

Succes

Editat de craciun
Link spre comentariu

Va multumesc, dar eu am nevoie de un aparat care sa afiseze simultan si C si ESR si Vloss.

Altfel imi este cu desavarsire inutil, pt ca am 3 capacimetre, un ESR-metru. 2 L-metre si un frecventmetru.

Asa, sunt pe aliexpress in jur de 30$, dar as fi preferat unul cu 3 zecimale la ESR.
Link spre comentariu

Asa este, aparatul lui Taxdoru este ceea ce cautam. Ii voi scrie sa discut cu el.

Am vazut si eu scula chinezeasca dar mi se pare suspect de mic pretul. Or fi "cazaturi" de la alt producator (tot chinez), pt ca in alte oferte este mai scump. In plus nu prea poti pune nici o baza pe "lamuririle" date de chinezi, iti scriu ce cred ei ca vrei sa auzi numai sa cumperi de la ei :(

Link spre comentariu

Din cate am vazut,n-a fost un criteriu masurarea in circuit,si nici nu s-au cerut n-spe zecimale.

Eu am varianta de la taxdoru de anul trecut si pana acum nu am de ce ma plange.La capacitate,comparat cu alte scule,nu e in balarii,si ce-mi place cel mai mult,daca masor acelasi condensator si azi si maine si peste 4 luni,da aceeasi valoare,deci e reproductibil.Probabil la timpul potrivit voi cumpara si o varianta miron,care sa masoare in circuit,insa toate la vremea lor...deocamdata imi e suficient ce am.Pt verificari rapide e tot ce trebuie.Cine vrea mai mult,sunt sigur ca la pretul corect va gasi.

Link spre comentariu

As fi vrut 3 zecimale pt ca am mai multi conzi mari cu esr-ul sub 0,01ohmi, si e placut sa vezi daca este 0,009 sau 0,002 dar de fapt e mai mult un moft. Mult mai importanta este stabilitatea aparatului, adica sa arate aceeasi valoare la acelasi condensator "si azi si maine si peste 4 luni" - cum scria Doru.

ESR-metrul pe care il am masoara in circuit, asa ca acest aspect este acoperit.

In plus, eu fac putina depanare, mai mult am nevoie sa masor condensatorii noi sau recuperati pe care ii folosesc in ceea ce construiesc.

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

Dat fiind ca inca nu am gasit, revin cu aceeasi intrebare:

 

Stiti vreun aparat (sau kit) care sa masoare C, ESR si Vloss, sa le afiseze simultan si sa aiba pe ESR precizia de 1mohm ?

De preferat sa masoare C pana la 220.000uF sau mai mult.

 

Eu lucrez cu conzi sh, valori mari si f mari (30-220.000uF) si uneori Vloss este singura masuratoare rapida care face diferenta intre un condensator bun si unul pe cale de a incepe sa isi creasca ESR-ul.

Din acest motiv si la ESR am nevoie de precizia de 1miliohm, pt ca multi au nativ 2-3-5mohm (cand sunt buni) iar cand incep sa imbatraneasca au 10-15-20mohm. Ceea ce pe un aparat care afiseaza doar 2 zecimale si are precizia de 10mohm este practic imposibil de evidentiat.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Eu personal nu știu de nici un capacimetru care sa măsoare asa de precis cum dorești tu. Am lucrat mult cu HP / Agilent 4263B dar nu sint mulțumit de performantele ei și nici nu acoperă cerințele tale desi totuși nu era o punte ieftina - peste 8000E fără accesorii.

 

Ai uitat sa precizezi exact dacă vrei un kit eftineala (ma îndoiesc ca exista la performantele cerute) sau un produs industrial.

Iar în cazul unui produs industrial cam pina unde se poate întinde plapuma?

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări