Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

O masina de bobinat transformatoare si /sau unele bobine.

viopa

Recommended Posts

De cativa ani am tot cautat , spordic ce-i drept, roti dintate sa fac o masina de bobinat.

Astazi am reusit sa fac una, iar ca lagare am folosit rulmenti . Cred ca pozele spun mai multe decat mine.

Prima poza este cu masina la sfarsitul lucrarii.Numarator am folosit un minicalculator.

post-183378-0-96497800-1500488198_thumb.jpg

post-183378-0-99816200-1500488215_thumb.jpg

post-183378-0-84762900-1500488364_thumb.jpg

post-183378-0-12104600-1500488408_thumb.jpg

Edited by viopa

Super construcţie... Felicitări!

Pe vremea comunismului am folosit şi eu un calculator de buzunar Felix 835A la care am adaptat o logică tranzistorizată pentru efectuarea automată a adunării, scăderii şi memorării. Dispozitivul a fost folosit pentru determinarea drumului de frânare la vagoane... Vagonul era lansat cu o viteză prescrisă şi automat se înregistrau kilpmetrii până la oprire. Apoi valoarea se trecea automat în memorie iar după trei lansăr se făcea media tot automat, etc. Pe vremuri, aveam idei...

De cativa ani am tot cautat , spordic ce-i drept, roti dintate sa fac o masina de bobinat.

Astazi am reusit sa fac una, iar ca lagare am folosit rulmenti . Cred ca pozele spun mai multe decat mine.

Prima poza este cu masina la sfarsitul lucrarii.Numarator am folosit un minicalculator.

Felicitari viopa, tot respectul pentru munca depusa !

Felicitari pentru realizare!

Totusi, aici , in acet topic, au mai fost si alte postari cu diverse masini de bobinat.

De ce au fost sterse?

Pt ca cel ce postase a facut-o doar ca sa starneasca scandal...daca posta doar imaginile si referiri pe marginea lor,sigur erau si acum aici.