Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Statiuni balneare,de odihna si tratament de la noi.Pareri.


Postări Recomandate

Salutare colegi,

Dupa mai bine de 20 de ani de cind n-am mai fost intr-o statiune,luna asta am fost la Baile Herculane, unde am stat o saptamina,mai precis 6 zile. A fost a doua ora de cind am fost acolo. Prima data am fost cu fiul si cu noramea. Atunci am fost cazati la o pensiune,mica si cocheta. De mincat am mincat la localurile din statiune. Anul asta, avind tot timpul din lume,fiind pensionari, am hotarit sa mergem sa ne odihnim si sa facem citeva proceduri balneare,pentru articulatiile care ne cam siciie(deh,virsta). Nu spun unde am fost cazati pentru a nu se considera reclama. Conditiile de cazare au fost bune .De mincat, am mincat tot acolo,primind bonuri valorice,care asigurau in parte cele trei mese zilnice. Mincarea a fost in general buna,cu mici exceptii. Ce mi-a lasat un gust amar a fost aspectul jalnic al statiunii. Multa mizerie,lipsa partiala a trotuarelor,cladiri in paragina,cu grad ridicat de pericol. Multe localuri, care odata erau pline de clienti,acum sint inchise. Au rezistat citeva localuri situate in centru . Vina pentru aspectul dezolant al statiunii,apartine in mare parte autoritatilor locale,neinteresate fiind de aspectul statiunii,si partial de cei veniti in statiune,certati cu bunul simt. Centrul istoric al statiunii arata(mai) bine,citeva cladiri istorice fiind restaurate,altele fiind in curs de restaurare. Pacat de cladirile construite in urma cu citeva secole,care au fost lasate de izbeliste.Acum se incearca salvarea lor,multe cred ca vor fi lasate sa se auto distruga. Multe din hoteluri sint ocupate in proportie de maximum 60%. Asta in perioada calda,pentru ca iarna sint goale,cauza fiind lipsa caldurii. Incalzirea se face exclusiv cu lemn,gazul metan fiind o ''tinta'' greu de atins,daca nu chiar imposibil.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Daca e inclus in patrimoniul UNESCO,Nu se poate demola orice ar vrea proprietarii...desigur,teoretic,practic...traim in RO,unde legile sunt facute tocmai ca sa poata fi...ocolite/incalcate..! :wretre Si uite asa apare...un ...super/hipermarket..sau mai stiu eu ce ciudatenie....care aduce...PROFIT ! :freaza:Chiar langa mine(5 km Cluj-Napoca),exista "Baile Someseni",lasate in paragina de cand le-a "cumparat" un ..."investitor strain"...care nici pana in ziua de astazi nu a investit nici macar un..LEU ! Exista vreo 4-5 izvoare diferite in care apa are diverse concentratii de minerale+namol terapeutic..etc! Pana si CEAUSESCU si-a dat seama de potentialul turistic si a construit un hotel...acum transformat in locuinte sociale...! :96

Editat de morocanosul
Link spre comentariu

In urma cu vreo 30 de ani, am fost trei ani la rind,la Sovata impreuna cu sotia si cu fiul meu. Statiunea era foarte frumoasa mincarea buna,ieftina,si in plus puteai sa faci drumetii prin padurile din imprejurimi. Am aflat ca acum statiunea arata mult mai bine decit atunci.

De atunci am fost de mai multe ori la Baile Felix si 1Mai,unde deasemenea era si este foarte frumos. Cred ca vom merge La Sovata in viitorul apropiat. Dupa trei ani de scalda in Lacul Ursu,durerile de genunchi,umeri, coate, si mijloc au disparut. Acum ma incearca iar.

Link spre comentariu

Ai incercat namolul de Techirghiol? Eu inca nu,dar la anul sper...se simte(deja!) nevoia..! :26

La mare am fost o singura data,acum citeva zeci de ani. La Techerghiol n-am ajuns pentru ca nu ma durea nimic. Cind am ajuns la mare eram sanatos,n-aveam nici o problema. Cind m-am intors acasa am avut niste simptome neplacute. Faceam acid si de la apa. Am mers la medic,care mi-a recomandat sa iau Dicarbocalm si sa fac niste analize. In urma analizelor am aflat ca am Helicobacter Pilori. Tratament foarte dur timp de 3 luni. Acum arsurile sint mult mai rare si cind apar le tratez cu Dicarbocalm.De trecut n-au trecut de tot. Trebuie evit anumite mincari.

Si asta in urma unei ''vacante'' de 12 zile la mare.

Link spre comentariu

Oricum,daca simptomele/efectele nu au trecut de loc/in mica masura, inseamna ca nu ai luat tratamentul potrivit ca sa elimini...cauza ! Stii regula..daca elimini cauza...obtii efectul scontat..de tine ! Apropo,aceasta bacterie se dezvolta in mediul acid al stomacului dar intrebarea ramane...cum te-ai contaminat? Nu e transmisibila prin aer,sange...deci ramane solutia ..pe cale digestiva..Fructe/legume spalate insuficient,gatitul la temperaturi nepotrivite,diverse..."cruditati"(biftec tartar,,) etc ! Ca o paranteza,am avut si eu arsuri gastrice cu mai multe simptome asociate,cand am facut endoscopia...am realizat adevaratul "dezastru",o multime de probleme.."mici" dar insumate..creau o problema mare! Cu aceeasi ocazie am aflat ca NU am probleme cu Helicobacter Pyloris ! Asadar inca nu m-au "invadat" extraterestrii...! :freaza:

Link spre comentariu

Cum Faceam acid si de la apa. Am mers la medic,care mi-a recomandat sa iau Dicarbocalm si sa fac niste analize. In urma analizelor am aflat ca am Helicobacter Pilori. Tratament foarte dur timp de 3 luni. Acum arsurile sint mult mai rare si cind apar le tratez cu Dicarbocalm.De trecut n-au trecut de tot.

Cum ati tratat helicobacterul? Dureaza în mod normal 7-15 zile. Pentru acid excesiv, cereti medicului sa va caute de Zollinger-Ellison si alte MEN (cauze) si de Barrett (efect)..

Link spre comentariu

Mai incercati cate-o palinca sa mearga bacteriile la fund! :rade:

.............poate inspre fund si eliminate tot pe acolo. :ras:

Cum ati tratat helicobacterul? Dureaza în mod normal 7-15 zile. Pentru acid excesiv, cereti medicului sa va caute de Zollinger-Ellison si alte MEN (cauze) si de Barrett (efect)..

Am fost la medicul de familie,care mi-a prescris niste medicamente compensate,care necompensate ar fi cosat mult. Nu cu multa vreme inainte, s-a demarat campania de tratare a helicobacterului,stiut fiind ca acesta poate provoca cancer. Asa mi-a spus medicul. Am refacut analizele si mi s-a spus ca bacteria respectiva nu a mai fost pusa in evidenta.Cit adevar o fi in cele spuse de ei ,n-am de unde sti. Cert e ca am ramas cu o sensibilitate . Trebuie sa am grija ce maninc. Mincarurile acrite cu otet,zeama de lamiie,le evit din start. Hiperaciditatea o tratez cu Dicarbocalm,cam 2-3 tablete.

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări