Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema conectare HDMI la TV

Guest corpo

Recommended Posts

Guest corpo

Va salut.Am am si eu o problema...nu pot conecta laptopul la un tv prin hdmi.: am un laptop Asus care are o mufa HDMI.Am doua televizoare:

un Samsung si un Horizon.Samsungul are doua mufe HDMI.Una este hdmi 2,si cealalta este hdmi 1(dvi).Cand conectez cablul intre laptop si TV la mufa HDMI 2,functioneaza fara probleme.La Horizon am numai mufa HDMI 1,si nu ma pot conecta cu laptopul. Tv-ul nu primeste semnal.Stie cineva care este cauza?

• Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orgasmo

2

• stefank

1

Top Posters In This Topic

Faptul ca au rezolutii la fel nu inseamna ca suporta formate identice.

Posibil comunicarea EDID ori continutul din eepromul 24C02 de pe HDMI1 de la Horizon este cauza.

Redusa rezolutia si frecventa de refresh a semnalului video pentru a avea un format compatibil, gen: 1280x720@50p Hz, 1366x768@50p Hz

Cu un programator/interfata(RT809F/H) cu conexiune HDMI se citeste/rescrie continutul EDID si se verifica comunicarea folosind optiunea 24_02#ISP pentru eeprom sau scaler/switch HDMI.

Edited by orgasmo
Guest corpo

Nu cred ca este pt mine ce ai scris tu mai sus.Mai bine schimb televizoarele intre ele cand am nevoie de conectare laptop.Oricum ,multumesc !