Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Teensy LC - nu se contecteaza la PC

messu

Recommended Posts

Am urmatoarea problema:

un Teensy LC, cumparat acum o saptamana, nou, sigilat, pentru un proiect MIDI (o clona a unui proiect comercial). L-am conectat la PC, a fost vazut de sistem, s-au instalat drivere si a inceput sa ruleze programul blink, cu care vine preincarat.

Am instalat software-ul MIDI (luat de pe site-ul producatorului), totul s-a instalat fara probleme, insa, desi era vazut corect de catre sistemul de operare si de alte software-uri care ultilizeaza MIDI, schema in care era conectat Teensy nu functiona corect, practic nu afisa nimic pe display-ul LCD conectat.

Asa ca am incerat sa instalez din nou programul blink (original) ca sa incerc un test al fiecarui port.

Din acel moment totul s-a termnat. Teensy nu mai este vazut de PC sub nicio forma. Am incercat si pe alte porturi USB - aceeasi problema.

Am instalat Teensyduino insa nici acolo nu este vazut.

Mai foloseste cineva Teensy ? Ce sa ii mai fac, pentru ca sint un pic disperat in momentul asta. Din neatentie, in momentul in care am incercat uploading-ul, aparatul original (care are si el un Teensy in interior)

era conectat la PC si acum e mort si el si, la fel, PC-ul nu-l mai vede.

Pe site-ul Teensy, la Troubleshooting, zice ca el nu este vazut de catre PC decat atunci cand are un program functional care ruleaza in el. Banuiesc ca la upload s-a intamplat ceva. Problema este ca nu pot incarca nimic in el pentru ca nu este vazut de PC.

Ce sa-i mai fac, ca simt ca innebunesc !?

Atasez si o poza, cu aparatul original, in starea actuala, ...in caz ca e de vreun folos.....

post-175759-0-01620900-1500197297_thumb.jpg

Edited by messu
  • Replies 13
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• messu

6

• nico_2010

5

• AndreiIr

3

Top Posters In This Topic

Posted Images

Daca i dai pe reset nu il vede?

Daca tot nu il vede trebuie sa folosesti un programator avr sau orice alt programator de atmega sa il programezi , posibil sa fie corupt bootloaderul , si deaceea nu il mai vede .

Si eu am unul care se pare ca s-a rescris bootloaderul la un fisier , si nu il mai vedea pc , dar cu programator am reusit sa ii scriu memoria flash .

Nu, nu il vede in niciun fel !!! Parca nici nu ar exista !

De stricat, s-a stricat atunci cand am facut upload la un fisier hex, asta e sigur !

Am un programator AVR USB, cu care am programat, cu succes, pana acum, Atmega 8, 168, 328 si Attiny 25, folosind programul de scriere Extreme Burner AVR.

Spune-mi, te rog mult, cum sa fac sa rescriu bootloaderul. Ce trebuie sa fac si cum, eventual o schma electrica, daca nu cer prea mult .

Stiu ca Teensy accepta 3.3 V pe pini, in loc de 5V, si nu vreau sa-l stric de tot.

Vad ca Teensy are doua prechi de MISO si MOSI. Pe care trebuie sa o aleg ?

Si ce hex sa scriu ?

Trebuie sa incarc un anume bootloader?

Scuze ca intreb atatea, dar n-am experianta cu asa ceva. Am luat Teensy-ul pentru a face un proiect de-a gata, care, in principiu trebuia, sa mearga fara problemee, dar a iesit un dezastru pana acum.

Multumesc de sugestie. Gasisem si eu referintele respective, insa nu m-au ajutat prea tare, in sensul ca procedura de programare din Arduino, via USB, n-a functionat deloc, explicabil prin prisma faptului ca ca Teensy nu este "vazut" de catre PC.

Mai departe n-am facut niciun pas.

Ma gandesc ca distrugerea microcontrolerului, in pricipiu, n-ar fi fost posibila pentru ca a fost conectat la USB si atat.

Sugestia de a-l programa pe alta cale decat USB, mai exact SPI, mi s-a parut interesanta. Din pacate, colegul @Andreilr nu a putut sa dea mai multe detalii despre ceea ce trebuie facut si, chiar daca am recunoscut ca nu prea ma pricep, imi pun totusi problema compatibilitatii cu programatorul AVR, macar si numai din punctul de vedere al nivelului tensiunilor pe porturi.

Intre timp ma gandeam sa-l returnez, pentru ca este in garantie si practic a functionat o zi, dar ma tem ca aia o sa-mi dea cu el in cap si o sa zica sigur ca n-am stiut sa-l folosesc...

Nu mai stiu ce sa fac...

Am incercat.

Nu se intampla absolut nimic. PC-ul nu "vede" Teensy LC de niciun fel.

Teensy Loader nu se activeaza, cum ar trebui, atunci cand conectez microcontroller-ul la portul USB (cum, dealtfel, facea la inceput) si, drept urmare, butoanele PROGRAM si REBOOT nu devin active (raman colorate gri)

Butonul AUTO, functioneaza dar nu produce nici modificare.

Schimba cablul USB, verifica daca Teensy este alimentat, verifica daca nu cumva ai o eroare in Device Manager si revino si cu capturi de ecran (ideal).

Este un pic cam greu sa depanezi ceva de la distanta fara sa vezi!

Asa este, depanatul pe baza povestilor este foarte greu !

Va multumesc tuturor si apreciez efortul !

Revin cat pot de repede cu capturi de ecran sau cu un video in care sa se vada tot comportamentul .

Am mutat subiectul pe mesagerie privata. Teensy LC nu prea are de-a face cu Arduino ca echipament fizic (in schimb Teensy 2.0 si versiunile anterioare da, au de-a face cu Arduino pentru ca folosesc ATmega)