Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tv HIUNDAI cu probleme pe imagine!

Recommended Posts

Salutare meseriasi. Am pe banc un Hyundai care se vede ca in imaginea atasata mai concret seamana ca si defect cu TK uzat ,la fel si pe AV,numai pe OSD este ok ,rosu este caramiziu ;galbenul este verde/galben iar imaginea este manjita,am inlocuit tubul dar defectul persista ,tensiunea pe Katozii tubului ok,screen regleaza dar imaginea nu se face mai buna ba din contra se strica si mai rau.Sasiu Z50.190-08 .

post-177577-0-25064000-1500039883_thumb.jpg

G1=(-3,8v);K B=140V;K R=138V;KG=144V;; G2=506V ,tensiuni masurate cu o imgine statica in AV,am incercat sa fortez un pic filamentul si am pus in paralel cu rezistenta serie cu filamentul o rezistenta de 0,47ohmi si in acest fel se apropie imaginea de a fi bine ,am crezut ca nici TUBUL PE CARE L-AM MONTAT A DOUA OARA :scarpin NU E BUN ,si am incercat cu un tub de la un tv bun insa defectul persista :nerv

Deci R 220ohm de pe G1 nu e intrerupta sau ''lungita'',filtraj video ok,doua tuburi schimbate si face la fel ,atunci incercati si alimentare cu filament separat,3 spire pe trafo linii . Nu ma gandesc la ecran din moment ce ati incercat alte doua,ci la curentul de filament dat de trafo linii....!! O idee doar!! De jungla defecta nu stiu ce sa zic in cazul asta?!?!

• 4 weeks later...

Scuze de intarziere dar am fost in concediu si nu m-am mai ocupat de electronica ,acum cu forte proaspete am izolat filamentul tubului si am urmat sfatul colegului BUGHIU, am bobinat 3 spire pe trafo linii si am alimentat filamentul TK si ,pur si simplu pot spune DEFECT REZOLVAT :aplauze ,multumesc frumos

• 2 weeks later...

Scuze de intarziere dar am fost in concediu si nu m-am mai ocupat de electronica ,acum cu forte proaspete am izolat filamentul tubului si am urmat sfatul colegului BUGHIU, am bobinat 3 spire pe trafo linii si am alimentat filamentul TK si ,pur si simplu pot spune DEFECT REZOLVAT :aplauze ,multumesc frumos

salutare!

cum adica ai bobinat 3 spire pe trafo linii? si cum ai izolat filamentul tubului? intreb asta pt ca am si eu aceiasi problema cu un arctic,sasiu beko e1 si nu mai stiu ce sa ii fac.. tensiuni bune, 220r nu e intrerupta..daca ai putea sa imi dai ceva indicatii as fii recunoscator! sanatate!

Sanatate permanenta ! Cauti un conductor (sarma) de 0,3-0,5 preferabil masiv cu izolatie buna si bobinezi cele trei spire pe "bratul" vertical liber al trafo. linii.Pe modulul TK izolezi pinul de masa al filamentului (tai cablajul) iar firul care vine pe rez. de limitare al celuilalt pin de filament il dezlipesti.In cele doua puncte ramase libere legi capetele bobinei cu trei spire.

salutare! iti multumesc foarte mult pentru indicații! am sa pun in practica sfatul dvs. si o sa revin cu amanunte.pun o poza cu modificarile care trebuiesc facute pentru a se rezolva mai usor problema si de alti colegi,iar daca am gresit undeva rog sa fiu corectat. sanatate!

stima! , Iancu.

post-242053-0-31311000-1503371557_thumb.jpg

post-242053-0-81867200-1503371767_thumb.jpg

Edited by Guest