Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Achizitie componente electronice de calitate

Recommended Posts

Ma intereseaza sa achizitionez niste finali audio, oscilez intre mouser si farnell. Ma intereseaza strict pareri avizate, oameni care au spart tranzistori, nu presupuneri. Din concluziile voastre vand componente de calitate? Nu ma intereseaza ca sunt china atata timp cat lucreaza in parametrii. Alte sugestii de unde as putea cumpara?

Multumesc!

Toni Marginean

Am ceva japoneze noi, NEC si Toshiba fabricate in urma cu multi ani, in capsula TO3 la peste 100W, daca prezinta interes!

postarea #6 , poza nr2 ... ceea ce ati pozat dvs reprezinta un tranzistor fabricat in china , mai mult ca sigur . la marcajul corect , adica la cele facute cu adevarat in mexic , scrisul trebuie sa fie perpendicular pe axa lunga a tranzistorului . la cel din dreapta pozei , se distinge faptul ca este fabricat in 2017 , saptamina nr 13 , insa probabil ca erau chinezii beti , pentru ca stampila cu marcajul este si rotita , dar si descentrata .

din punctul meu de vedere , tranzistorul din dreapta este o rusine fara de seaman pentru firma motorola / on semiconductors ... indiferent de unde provine el . in mod normal , astfel de loturi o firma mare le trateaza drept rebuturi --- chiar daca ele indeplinesc datasheet-ul --- si se vind la preturi de nimic catre marii importatori chinezi de genul alliexpress , etc. bineinteles ca astfel de rebuturi au drept target lumea a treia , unde calitatea intii la componentele electronice nu prea se poate plati din cauza puterii scazute de cumparare . daca si mouser-ul a ajuns sa faca astfel de faze , inseamna ca ne ducem naibii cu totul ...

Edited by misuraelectronic

din punctul meu de vedere , tranzistorul din dreapta este o rusine fara de seaman pentru firma motorola / on semiconductors ... indiferent de unde provine el . in mod normal , astfel de loturi o firma mare le trateaza drept rebuturi --- chiar daca ele indeplinesc datasheet-ul --- si se vind la preturi de nimic catre marii importatori chinezi de genul alliexpress , etc.

Daca-i adevarat ce spuneti toata vina o poarta producatorul, de ce distribuie pe piata rebuturi din asta si nu le distruge daca-s asa de seriosi ?

postarea #6 , poza nr2 ... ceea ce ati pozat dvs reprezinta un tranzistor fabricat in china , mai mult ca sigur . la marcajul corect , adica la cele facute cu adevarat in mexic , scrisul trebuie sa fie perpendicular pe axa lunga a tranzistorului .

La cel vechi, din stânga pozei, marcajul este rotit exact pe dos, asa ca ar trebui sa ne gandim si la efecte optice din procesul de fotografiere.

Vreau noi de la magazin, ma intereseaza un magazin serios, nu combinati. Nu cred ca tranzistori corecti s-au facut numai pana in 1870. Tehnologia evolueaza, chinezii fac aparate tot mai performante, daca iau de la o frima serioasa, chiar daca sunt chinezarii sunt testate sa fie in parametrii. Pe banii si pe prostia mea pot sa vreau orice. rog pe cei care lucreaza cu piese noi sa imi recomande un magazin cu piese de calitate. Multumesc

cu farnell a lucrat cineva?

Toni Marginean

Va recomand pe colegul nostru "misuraelectronic" seriozitate/calitate! Are cam tot ce trebuie.

... Nu cred ca tranzistori corecti s-au facut numai pana in 1870 ...

deci ... 10 sticle cu aer de bucuresti pentru cine descopera eventualele anomalii din citatul de mai sus . totusi , propun sa-l iertam pe dl george , pentru ca e baiat bun si e de comitet .

ps ... postarea #9 nu inseamna absolut nimic . nu scrie nicaieri tara de provenienta a pieselor . in postarea mea urmatoare acesteia o sa va explic care e mecanismul circulatiei globale a acestui tip de marfa ...

Edited by misuraelectronic