Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
trasorv

Zgomot puternic în difuzoare după instalarea unui driver de sunet necompatibil

Recommended Posts

Bună ziua,am un PC AMD Semprom iar ieri am instalat un windows 7 în locul unui xp și totul a fost bine până am făcut greșeala să instalez același driver de sunet(CM 6501) pe care îl instalam și pe xp, din acel moment am un zgomot de fond puternic chiar și atunci când nu deschid un fișier mp3 sau video. Am schimbat difuzoarele dar fără niciun rezultat. Am reinstalat windows-ul de câteva ori inclusiv vechiul xp dar zgomotul e acolo și nu reușesc să îmi dau seama ce s-a întâmplat deși am formatat acea partiție de sistem înainte de o nouă reinstalare de windows.Indiferent ce player deschid nu se aude decât un fâşâit puternic în locul sunetului. Ce a putut modifica acel driver cm 6501 care funcționa foarte bine în xp ? Mulțumesc anticipat tuturor celor care își fac timp pentru un răspuns avizat.

Edited by trasorv

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu ti sa ars ceva la sistemul de sunet?

Pune intrarea la masa, vezi persista acel sunet de fond?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dupa cum am spus în post,am înlocuit difuzoarele fără niciun rezultat

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok difuzoarele, dar acolo este si partea de amplificare?

Daca este asa cum spui a suferit ceva placa de sunet si nu prea vad ce-i poti face.

Este dedicata sau cea onboard?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onboard ,dar poate un driver să provoace daune. ...fizice ?

Edited by trasorv

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am renunțat la resetarea biosului pentru că este foarte riscant

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onboard ,dar poate un driver să provoace daune. ...fizice ?

 

Sigur ca da, poate corupe memoria interna sau externa a controllerului daca "scrie" intr-o zona de memorie aiurea, eu am "stricat" un tv-tuner in acest mod

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am formatat și apoi am șters complet partiția de sistem, am formatat tot hdd-ul pe care era instalat Windows-ul apoi am repartitionat hdd-ul și am reinstalat windows-ul dar nu am reușit să rezolv problema

Share this post


Link to post
Share on other sites

Esti grozav.

Intelege ca este ceva in biosul placi de baza, si nu tare vad ce a-i de pierdut ,daca dai un reset din meniul bios nu din jumper.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da ai dreptate, sunt grozav! Am vrut să reinstalez vechiul xp dar nu am putut(îmi apărea "error loading windows ") până nu am repartitionat din nou hardul iar după ce am finalizat instalarea a dispărut și problema cu zgomotul, acum sunetul este absolut normal.

 

Mulțumesc tuturor pentru idei. Numai bine 🍺

Edited by trasorv

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...