Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

INCALZIRE EXCESIVA TRANZISTOR

Recommended Posts

Salut prieteni, in practica depanari blocurilor de alimentare( cu tranzistori cazul meu) tranzistorul md1802fx se incalzeste mai tare dupa o functionare de mai bine de 30 min, a fost inlocuit cu alt tranzistor si acelasi lucru a mai fost inlocuit azi cu un BUH1015HI larecomandarea celor de la centru de componente si problema se repeta care ar fi cauza incalziri acestuia. Va rog un sfat,sa va zic ca blocul de alimentare a fost bine faramat de mama natura. Componentele defecte au fost inlocuite cu altele identice,

Sint doua variante: comanda proasta si/sau spikeuri mari de tensiune/curent in momentul comutarii.

Din pacate fara un osciloscop greu poti afla cauza si rezolvarea.

Este vorba de un tv ZENDER made china, dar am mai reparat asa ceva dar parca nu se incalzea asa de tare, am inlocuit condensatori, diode,si toti tranzistori...... dar nu vrea,nu as vrea sa risc lasandul sa functioneze asa ca distruge iar tranzistorul.

Probabil o fi Zander cu sursa clasica China. Acolo nu trebuie tranzistor cu dioda.Apoi A1015 de schimba neapărat.Apoi snubber e ok?

Era bine daca era un multimetru si masurai temperatura de functionare , asa era cel mai sigura metoda , un tranzistor are temperatura de lucru intre -65 to 150 , si functionarea normala este pina la 70% daca trece de acest prag in mai putin de 10minute atunci nui ok , cu mina pusa si verificata temperatura te poate insela

:da :da cred ca mai toti aduc componente made china si le pun in vanzare, chiar si cei de la M*****m au stifturi va spun din experienta.

... cred ca mai toti aduc componente made china si le pun in vanzare ...

gresit , total gresit ! exista si magazine serioase , care aduc componente facute in tari civilizate . calitatea acestora costa implicit mai multi bani . indraznesc sa afirm ca si eu ma numar printre acestea ... you can try me . cine vrea calitate lux la preturi de doi bani , atunci n-are decit sa-si puna pofta in cui ... si sa continue sa-si cumpere cele necesare de la magazine care vind marfa de calitate 3 , la preturi de calitate 3 .