Guest maxwell Posted June 25, 2017 Share Posted June 25, 2017 (edited) Buna seara, Ma chinui sa realizez un fel electromiograf,am ales schema asta https://backyardbrains.com/products/files/MuscleSpikerBox.v.1.4.pdf, am cumparat componentele,doar ca in loc de circuitul AD623,am luat AD620,C7=470nF si C8=560pF.Am realizat schema pe un breadboard,dar nu functioneaza,iese un zgomot foarte mare. Poate cineva sa ma ajute va rog,din ce cauza am asa mare zgomotul si nu imi citesc semnalul electrozi? Folosesc electrozi de tip ventuza. Edited June 25, 2017 by maxwell Link to comment
gsabac Posted June 25, 2017 Share Posted June 25, 2017 (edited) Poate va ajuta articolul urmator: http://www.viata-medicala.ro/*articleID_11146-dArt.html Un semnal de electromiograf arata ca in poza. Semnalul se culege diferential, cu cabluri blindate pina in virful electrozilor speciali pentru electromiografie si cu tresa de ecranare pusa la masa aparatului. Modul de utilizare este ca in pozele din atasament. Daca aveti alt tip de semnal pozati pe forum. Ca proba, cu electrozii in scurtcircuit nu ar trebui sa aveti semnal la iesire, iar cu un generator de semnal sa functioneze bine la citeva sute de uV. @gsabac Edited June 25, 2017 by gsabac Link to comment
Guest maxwell Posted June 25, 2017 Share Posted June 25, 2017 (edited) ok.dar brumul de unde provine? apare si cand scot intrarile. Edited June 25, 2017 by maxwell Link to comment
gsabac Posted June 26, 2017 Share Posted June 26, 2017 Daca aveti alt tip de semnal pozati pe forum. Ca proba, cu electrozii in scurtcircuit nu ar trebui sa aveti semnal la iesire, iar cu un generator de semnal sa functioneze bine la citeva sute de uV. @gsabac Poate raspundeti cu o postare la aceste cerinte. Calitativ si cantitativ. @gsabac Link to comment
nico_2010 Posted June 26, 2017 Share Posted June 26, 2017 Un cablaj prost proiectat se comporta ca o antena... Posteaza cablajul desenat de tine (o fotografie a montajului pe partea cu traseele) Link to comment
Guest maxwell Posted June 26, 2017 Share Posted June 26, 2017 Un cablaj prost proiectat se comporta ca o antena... Posteaza cablajul desenat de tine (o fotografie a montajului pe partea cu traseele) nu am facut cablaj,am realizat schema pe o placa de test. Link to comment
nico_2010 Posted June 26, 2017 Share Posted June 26, 2017 Si atunci la ce rezultate te poti astepta. Cand lucrezi cu semnale foarte mici ca valoare orice sarma devine antena. Si cum semnalul cu frecenta de 50Hz este predominant in mediu atunci asta captezi. Link to comment
sesebe Posted June 26, 2017 Share Posted June 26, 2017 Ceea ce vrei tu sa faci necesita un cablaj facut cit mai ingrijit si mai bine proiectat, preferabil folosind componente SMD iar placuta trebuie inchisa intr-o cutiuta de tabla conectata la masa montajului pt ecranare. Altfel ai sa te joci mult si bine cu break-boardul si tot nu ai sa obtii nimic util. Break-boardul este bun aproape numai pt circuite logice de mica viteza. Link to comment
Guest maxwell Posted June 26, 2017 Share Posted June 26, 2017 Si atunci la ce rezultate te poti astepta. Cand lucrezi cu semnale foarte mici ca valoare orice sarma devine antena. Si cum semnalul cu frecenta de 50Hz este predominant in mediu atunci asta captezi.am bun,dar nu trebuie sa dea un semn ca imi citeste semnalul bratului? Link to comment
nico_2010 Posted June 26, 2017 Share Posted June 26, 2017 Semnalele de ordinul uV(microvolti) vor fi inecate de zgomot ... deci nu! Link to comment
sesebe Posted June 26, 2017 Share Posted June 26, 2017 (edited) Doar daca esti magician sa poti vedea semnale de citiva microvolti inecate in zgomot de zeci de milivolti. Zgomotul este de cel putin 1000 de ori mai mare. Edited June 26, 2017 by sesebe Link to comment
gsabac Posted June 26, 2017 Share Posted June 26, 2017 Desi inceputul proiectului a fost in martie acest an, userul @Maxwell, nu a desenenat o schema proprie si ne trimite la link-uri externe cu o schema incompleta. Ii amintesc de topicul: http://www.elforum.info/topic/123656-simulare-si-proiect-de-amplificator-al-impulsurilor-din-nervi/?hl=ad623&do=findComment&comment=1507197 in care l-am ajutat sa depaseasca problemele inceputului. De fapt nici atunci nu am vazut o schema personalizata si nici acum poze cu aparatul construit pe breadboard si nici poze cu formele de semnal pe care le are la iesire. Am mai fost atentionat de catre alti useri ca ma implic prea mult, in mod personal, pentru ajutarea unor tineri Ca urmare a neimplicarii personale a userului @maxwell, ma retrag de la acest topic. Succes la proiecte ! @gsabac Link to comment
Guest maxwell Posted June 26, 2017 Share Posted June 26, 2017 (edited) Desi inceputul proiectului a fost in martie acest an, userul @Maxwell, nu a desenenat o schema proprie si ne trimite la link-uri externe cu o schema incompleta. Ii amintesc de topicul: http://www.elforum.info/topic/123656-simulare-si-proiect-de-amplificator-al-impulsurilor-din-nervi/?hl=ad623&do=findComment&comment=1507197 in care l-am ajutat sa depaseasca problemele inceputului. De fapt nici atunci nu am vazut o schema personalizata si nici acum poze cu aparatul construit pe breadboard si nici poze cu formele de semnal pe care le are la iesire. Am mai fost atentionat de catre alti useri ca ma implic prea mult, in mod personal, pentru ajutarea unor tineri Ca urmare a neimplicarii personale a userului @maxwell, ma retrag de la acest topic. Succes la proiecte ! @gsabac pai daca schema e incompleta,ajutati-ma va rog cu ce trebuie sa mai adaug sa functioneze. pai daca schema e incompleta,ajutati-ma va rog cu ce trebuie sa mai adaug sa functioneze. zgomotul de la iesire,fara conectarea cablurilor de la electrozi Edited June 26, 2017 by maxwell Link to comment
Recommended Posts