Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

electromiograf

Guest maxwell

Recommended Posts

Guest maxwell

Buna seara,

Ma chinui sa realizez un fel electromiograf,am ales schema asta https://backyardbrains.com/products/files/MuscleSpikerBox.v.1.4.pdf, am cumparat componentele,doar ca in loc de circuitul AD623,am luat AD620,C7=470nF si C8=560pF.Am realizat schema pe un breadboard,dar nu functioneaza,iese un zgomot foarte mare.

Poate cineva sa ma ajute va rog,din ce cauza am asa mare zgomotul si nu imi citesc semnalul electrozi? Folosesc electrozi de tip ventuza.

Edited by maxwell
  • Replies 12
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• nico_2010

3

• gsabac

3

• sesebe

2

Top Posters In This Topic

Posted Images

Poate va ajuta articolul urmator: http://www.viata-medicala.ro/*articleID_11146-dArt.html

Un semnal de electromiograf arata ca in poza.

post-238209-0-24581000-1498415620_thumb.jpg

Semnalul se culege diferential, cu cabluri blindate pina in virful electrozilor speciali pentru

electromiografie si cu tresa de ecranare pusa la masa aparatului. Modul de utilizare este ca in pozele din atasament.

Daca aveti alt tip de semnal pozati pe forum. Ca proba, cu electrozii in scurtcircuit nu ar trebui sa aveti semnal la iesire,

iar cu un generator de semnal sa functioneze bine la citeva sute de uV.

@gsabac

post-238209-0-81330000-1498415489_thumb.png

post-238209-0-30705700-1498415505_thumb.jpg

Edited by gsabac

Daca aveti alt tip de semnal pozati pe forum. Ca proba, cu electrozii in scurtcircuit nu ar trebui sa aveti semnal la iesire,

iar cu un generator de semnal sa functioneze bine la citeva sute de uV.

@gsabac

Poate raspundeti cu o postare la aceste cerinte. Calitativ si cantitativ.

@gsabac

Un cablaj prost proiectat se comporta ca o antena... Posteaza cablajul desenat de tine (o fotografie a montajului pe partea cu traseele)

Guest maxwell

Un cablaj prost proiectat se comporta ca o antena... Posteaza cablajul desenat de tine (o fotografie a montajului pe partea cu traseele)

nu am facut cablaj,am realizat schema pe o placa de test.

Si atunci la ce rezultate te poti astepta. Cand lucrezi cu semnale foarte mici ca valoare orice sarma devine antena. Si cum semnalul cu frecenta de 50Hz este predominant in mediu atunci asta captezi.

Ceea ce vrei tu sa faci necesita un cablaj facut cit mai ingrijit si mai bine proiectat, preferabil folosind componente SMD iar placuta trebuie inchisa intr-o cutiuta de tabla conectata la masa montajului pt ecranare.

Altfel ai sa te joci mult si bine cu break-boardul si tot nu ai sa obtii nimic util.

Break-boardul este bun aproape numai pt circuite logice de mica viteza.

Guest maxwell

Si atunci la ce rezultate te poti astepta. Cand lucrezi cu semnale foarte mici ca valoare orice sarma devine antena. Si cum semnalul cu frecenta de 50Hz este predominant in mediu atunci asta captezi.am

bun,dar nu trebuie sa dea un semn ca imi citeste semnalul bratului?

Doar daca esti magician sa poti vedea semnale de citiva microvolti inecate in zgomot de zeci de milivolti.

Zgomotul este de cel putin 1000 de ori mai mare.

Edited by sesebe

Desi inceputul proiectului a fost in martie acest an, userul @Maxwell, nu a desenenat o schema proprie si ne trimite

la link-uri externe cu o schema incompleta. Ii amintesc de topicul:

http://www.elforum.info/topic/123656-simulare-si-proiect-de-amplificator-al-impulsurilor-din-nervi/?hl=ad623&do=findComment&comment=1507197

in care l-am ajutat sa depaseasca problemele inceputului. De fapt nici atunci nu am vazut o schema personalizata

si nici acum poze cu aparatul construit pe breadboard si nici poze cu formele de semnal pe care le are la iesire.

Am mai fost atentionat de catre alti useri ca ma implic prea mult, in mod personal, pentru ajutarea unor tineri

Ca urmare a neimplicarii personale a userului @maxwell, ma retrag de la acest topic.

Succes la proiecte !

@gsabac

Guest maxwell

Desi inceputul proiectului a fost in martie acest an, userul @Maxwell, nu a desenenat o schema proprie si ne trimite

la link-uri externe cu o schema incompleta. Ii amintesc de topicul:

http://www.elforum.info/topic/123656-simulare-si-proiect-de-amplificator-al-impulsurilor-din-nervi/?hl=ad623&do=findComment&comment=1507197

in care l-am ajutat sa depaseasca problemele inceputului. De fapt nici atunci nu am vazut o schema personalizata

si nici acum poze cu aparatul construit pe breadboard si nici poze cu formele de semnal pe care le are la iesire.

Am mai fost atentionat de catre alti useri ca ma implic prea mult, in mod personal, pentru ajutarea unor tineri

Ca urmare a neimplicarii personale a userului @maxwell, ma retrag de la acest topic.

Succes la proiecte !

@gsabac

pai daca schema e incompleta,ajutati-ma va rog cu ce trebuie sa mai adaug sa functioneze.

pai daca schema e incompleta,ajutati-ma va rog cu ce trebuie sa mai adaug sa functioneze.

zgomotul de la iesire,fara conectarea cablurilor de la electrozi

Edited by maxwell