Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema tv DIGITRON

Recommended Posts

Va salut colegi,am si eu nevoe sa ma ajutati cu schema accestui tv;Model:REK2112TXT,procesor:ST92195C7B1/MCM,jungla:STV2247H,cadre:TDA8147AW,sunet:TDA1905,sursa tranzistorizata,va multumesc anticipat.

• Replies 20
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Radiotelegrafist

11

• FLORIN IORDACHE

3

• Nostalgic

3

• dan-a2

1

Nu este aceea schema,am mai reparat sasiuri de genul acesta,adica al meu pe care il am pe masa de lucru dar nu am intalnit pana acum cu acest final audio TDA1905,si tocmai acesta este ars(crapat) foarte rar am intalnit finali audio arsi in tv-uri.

Ok,dar cadrele este TDA8147AW sau TDA8174AW ?? :scarpin

Edited by FLORIN IORDACHE

Nu este aceea schema,am mai reparat sasiuri de genul acesta,adica al meu pe care il am pe masa de lucru dar nu am intalnit pana acum cu acest final audio TDA1905,si tocmai acesta este ars(crapat) foarte rar am intalnit finali audio arsi in tv-uri.

Este crapat finalul audio TDA1905 sau doar banuiesti ca este defect? aceste integrate de sunet nu am intilnit defecte niciodata si au fost pe la grunding , telefunken , dar cu sasiu de grunding care se duceau integratul de volum si anume TDA6200

Este crapat finalul audio TDA1905 sau doar banuiesti ca este defect? aceste integrate de sunet nu am intilnit defecte niciodata si au fost pe la grunding , telefunken , dar cu sasiu de grunding care se duceau integratul de volum si anume TDA6200

Da,intradevar este crapat si umflat,din ce cauze nu stiu,poate a fost folosit tv-ul pe manele si a fost dat la blana :rade:

Nivel audio mare,

Vcc mare,

Sarcina mai mica decit recomandata,

Capacitati de cuplaj avind curent de fuga.

Nivel audio mare,

Vcc mare,

Sarcina mai mica decit recomandata,

Capacitati de cuplaj avind curent de fuga.

Vcc mare nu are cum pentru ca celelalte tensiuni din sursa sunt bune.

Schema asta-i buna ? Contine TDA1905.

Este buna la partea care ma intereseaza,difera doar sursa,adica cea din schema are doua iesiri iar tv-ul are patru iesiri,oricum va multumesc si o zi racoroasa va doresc,ca prea este canicula. :hamac

• 6 months later...

Va salut colegi,am si eu nevoe sa ma ajutati cu schema accestui tv;Model:REK2112TXT,procesor:ST92195C7B1/MCM,jungla:STV2247H,cadre:TDA8147AW,sunet:TDA1905,sursa tranzistorizata,va multumesc anticipat.

Va salut colegi.si buna dimineata,revin cu o promlema la un astfel de sasiu si anume ca are desincronisare generala pe toate sursele de semnal pe care le-am aplicat si anume:RF,RCA,EUROSCART,dar fara nici un rezultat,tot in acelasi timp sunetul este lipsa,mentionez ca am schimbat toti conzi principali,refacute toate lipiturile pe procesor,jungla,sursa,etc,eu suspectez a fi dumpul cu probleme,deaceea va rog sa ma ajutati si pe mine cu unul,va multumesc anticipat.

Chassis TV2K

memorie:24c16

Edited by Giorgi tv