Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Audiola dvx985rds/t/dvbt ajutor montaj


Vizitator Gherasim Ioan Nelutu

Postări Recomandate

Vizitator Gherasim Ioan Nelutu

Va salut cu respect ! Oameni buni , tocmai ce am cumparat de pe net un dvd modelul de mai sus insa vanzatorul nu mi-a dat si schita aparatului mai precis cum vin culorile firelor ce alimenteaza aparatul . Firele de difuzor le-am legat eu ca am mai facut asta , dar la alimentare nu m-as baga . Am 4 fire , portocaliu , negru , rosu si galben . Stiu ca negru vine la masa , rosu trebuie sa fie alimentarea la +12 v , insa nu stiu care din cele doua , portocaliu sau galben vine la memoria permanenta . Deci , daca ma poate ajuta cineva care detine sau a montat modelul asta de aparat raman profund recunoscator ! Orce sfat e binevenit , fie foto , fie schema legaturilor la acest aparat , efectiv orce m-ar putea ajuta ! Va multumesc !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Citat din primul mesaj din acest topic: http://www.elforum.info/topic/17170-cum-se-conecteaza-un-amplificator-la-masina/

 

Playerul de pe masina se va alimenta astfel: (valabil pentru majoritatea playerelor de pe piata)

- firul negru ( masa sau minus ) se leaga ferm de un punct de masa (surub) de pe caroserie, sau direct la borna de minus a bateriei printr-un cablu de 4 ... 6mm sectiune, din cupru litat, cu o izolatie cat mai buna si cat mai groasa, cu papuc la capatul ce se leaga de caroserie / borna minus baterie.

- firul rosu ( plus de dupa contact, sau ACC, fir ce se leaga la 12V ce aparea dupa ce se pune contactul ) se foloseste deasemenea un fir cu izolatie corespunzatoare si sectiune de 4 .. 6 mm.

- firul galben ( plus 12V permanent ) se leaga la borna de plus a bateriei, cu un cablu corespunzator, si are rolul de "a tine minte" setarile audio, si frecventele de radio si atunci cand playerul este oprit ( contactul scos).

- portocaliu: reglaj intensitate luminoasa display in funtie de starea farurilor (doar la masini cu astfel de dotare) - optional

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator Gherasim Ioan Nelutu

Revin cu necazul meu , nu merge nici asa ! Spun asta deoarece cred ca firele au fost modificate . Privind aparatul din spate primele doua mufe cea de sus si jos sunt ocupate , apoi urmeaza doua locuri libere sus si jos , pentru ca mai apoi toate mufele sa fie ocupate cu firele ce duc la difuzoare . Gandesc ca totusi cineva ma poate ajuta doar daca detine un aparat identic sau manualul de utilizare sau schema electrica a aparatului Audiola 985 dvx/t/dvbt.

Link spre comentariu
Vizitator Gherasim Ioan Nelutu

Cum ziceam , a pornit dar nu tine minte setarile . Mergea ventilatorul ala din spate continuu asa ca am decuplat de la priza firul galben . acum merg cu negru pe - si cu rosu si portocaliu pe + rosu fiind primul legat , deasupra negrului iar cel portocaliu e tot sus dar la un pin distanta de cel rosu . cel galben venea sub cel portocaliu . as face o inversare intre rosu si portocaliu dar nu risc , am platit prea mult pentru aparatul asta si nu merita sa-l stric dintr-o prostie . am ceva cunostinte despre cum se leaga aparatele astea , insa ma deruteaza lipsa celor doua fire de pe priza . din cauza asta insist sa gasesc pe cineva care are asa ceva sau schema de montaj .

Link spre comentariu
Vizitator Gherasim Ioan Nelutu

Inverseaza intre ele firele rosu si galben si va tine minte setarile.

 

ai avut dreptate , multumesc ! functioneaza , tine minte si setarile numai ca pe plus am rosu si portocaliu , galbenul l-am suspendat ca se invartea ventilatorul ala din spate chiar si cu cheia scoasa din contact ! am vrut sa pun si niste poze cu mufele aparatului si pozitionarea firelor , dar nu m-am priceput ! Deoarece nu l-am luat nou cred ca proprietarul anterior ar fi facut ceva modificari in pozitionarea firelor spre a putea adapta aparatul la masina lui , zic asta deoarece in mufa ce intra in aparat am doua fire lipsa care ma derutau iar culorile legate la alimentare , respectiv negru , rosu , galben si portocaliu nu corespundeau schitei afisate pe carcasa aparatului . Sanatate iti doresc si o zi buna !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări