Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Gherasim Ioan Nelutu

Audiola dvx985rds/t/dvbt ajutor montaj

Recommended Posts

Va salut cu respect ! Oameni buni , tocmai ce am cumparat de pe net un dvd modelul de mai sus insa vanzatorul nu mi-a dat si schita aparatului mai precis cum vin culorile firelor ce alimenteaza aparatul . Firele de difuzor le-am legat eu ca am mai facut asta , dar la alimentare nu m-as baga . Am 4 fire , portocaliu , negru , rosu si galben . Stiu ca negru vine la masa , rosu trebuie sa fie alimentarea la +12 v , insa nu stiu care din cele doua , portocaliu sau galben vine la memoria permanenta . Deci , daca ma poate ajuta cineva care detine sau a montat modelul asta de aparat raman profund recunoscator ! Orce sfat e binevenit , fie foto , fie schema legaturilor la acest aparat , efectiv orce m-ar putea ajuta ! Va multumesc !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Citat din primul mesaj din acest topic: http://www.elforum.info/topic/17170-cum-se-conecteaza-un-amplificator-la-masina/

 

Playerul de pe masina se va alimenta astfel: (valabil pentru majoritatea playerelor de pe piata)

- firul negru ( masa sau minus ) se leaga ferm de un punct de masa (surub) de pe caroserie, sau direct la borna de minus a bateriei printr-un cablu de 4 ... 6mm sectiune, din cupru litat, cu o izolatie cat mai buna si cat mai groasa, cu papuc la capatul ce se leaga de caroserie / borna minus baterie.

- firul rosu ( plus de dupa contact, sau ACC, fir ce se leaga la 12V ce aparea dupa ce se pune contactul ) se foloseste deasemenea un fir cu izolatie corespunzatoare si sectiune de 4 .. 6 mm.

- firul galben ( plus 12V permanent ) se leaga la borna de plus a bateriei, cu un cablu corespunzator, si are rolul de "a tine minte" setarile audio, si frecventele de radio si atunci cand playerul este oprit ( contactul scos).

- portocaliu: reglaj intensitate luminoasa display in funtie de starea farurilor (doar la masini cu astfel de dotare) - optional

Share this post


Link to post
Share on other sites

Revin cu necazul meu , nu merge nici asa ! Spun asta deoarece cred ca firele au fost modificate . Privind aparatul din spate primele doua mufe cea de sus si jos sunt ocupate , apoi urmeaza doua locuri libere sus si jos , pentru ca mai apoi toate mufele sa fie ocupate cu firele ce duc la difuzoare . Gandesc ca totusi cineva ma poate ajuta doar daca detine un aparat identic sau manualul de utilizare sau schema electrica a aparatului Audiola 985 dvx/t/dvbt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu porneste deloc? Nu raman setarile memorate?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cum ziceam , a pornit dar nu tine minte setarile . Mergea ventilatorul ala din spate continuu asa ca am decuplat de la priza firul galben . acum merg cu negru pe - si cu rosu si portocaliu pe + rosu fiind primul legat , deasupra negrului iar cel portocaliu e tot sus dar la un pin distanta de cel rosu . cel galben venea sub cel portocaliu . as face o inversare intre rosu si portocaliu dar nu risc , am platit prea mult pentru aparatul asta si nu merita sa-l stric dintr-o prostie . am ceva cunostinte despre cum se leaga aparatele astea , insa ma deruteaza lipsa celor doua fire de pe priza . din cauza asta insist sa gasesc pe cineva care are asa ceva sau schema de montaj .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Inverseaza intre ele firele rosu si galben si va tine minte setarile.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Inverseaza intre ele firele rosu si galben si va tine minte setarile.

 

ai avut dreptate , multumesc ! functioneaza , tine minte si setarile numai ca pe plus am rosu si portocaliu , galbenul l-am suspendat ca se invartea ventilatorul ala din spate chiar si cu cheia scoasa din contact ! am vrut sa pun si niste poze cu mufele aparatului si pozitionarea firelor , dar nu m-am priceput ! Deoarece nu l-am luat nou cred ca proprietarul anterior ar fi facut ceva modificari in pozitionarea firelor spre a putea adapta aparatul la masina lui , zic asta deoarece in mufa ce intra in aparat am doua fire lipsa care ma derutau iar culorile legate la alimentare , respectiv negru , rosu , galben si portocaliu nu corespundeau schitei afisate pe carcasa aparatului . Sanatate iti doresc si o zi buna !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...