Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator auto Rockford fosgate power 1000.2

Tomsa Cosmin

Recommended Posts

Salutare colegi,am dus la reparat la mine in oras ampl de mai sus

Cand l-am cumparat avea 2 tranzistori busiti crapati pe un canal ,canalul respectiv functiona si cu cei 2 tr crapati,problema era la canalul celalalt se aude un gajait in difuzor cu volum mic ca si cum era un semnal parazit si nu are forta canalul,tipul zicea ca au fost dusi cativa rezistori smd si cei din paralel cu tranzistorii de alimentare ,a schimbat tot ce era pe acolo si nu merge ,tot se aude gajaitul la un canal si nu il pot folosi in punte

Cateva ideii?

• Replies 18
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• winstyle

8

• Tomsa Cosmin

8

• surubarila

2

• Florinel TV

1

Top Posters In This Topic

Posted Images

Dacă l-ai dus la reparat , cu ce te mai ajută așa-zisele idei ?

După ce il repară , nu ar mai trebui să-ți faci probleme ...

Dacă l-ai dus la reparat , cu ce te mai ajută așa-zisele idei ?

După ce il repară , nu ar mai trebui să-ți faci probleme ...

Ideea ii ca nu cred ca-l poate repara.Altfel nu mai intrebam pe forum.

Nu ii găsesc schema să-ți spun exact ce să măsori .

Incepe , totuși cu măsurătorile de bază pentru orice amp . Și anume ,tensiunile continue in regim static (fără semnal , cu volumul la zero ) : Tensiunile de alimentare , tensiunea de ieșire pe fiecare canal, tensiunile de polarizare prefinali-finali , tensiunile pe ieșirile acelor amplificatoare operaționale ... Compară cu valorile de pe canalul care functionează .

Sincer , nu pare un amplificator prea ușor de reparat dacă ești incepător .

Dacă poți să postezi niște poze clare ...

Nu ii găsesc schema să-ți spun exact ce să măsori .

Incepe , totuși cu măsurătorile de bază pentru orice amp . Și anume ,tensiunile continue in regim static (fără semnal , cu volumul la zero ) : Tensiunile de alimentare , tensiunea de ieșire pe fiecare canal, tensiunile de polarizare prefinali-finali , tensiunile pe ieșirile acelor amplificatoare operaționale ... Compară cu valorile de pe canalul care functionează .

Sincer , nu pare un amplificator prea ușor de reparat dacă ești incepător .

Dacă poți să postezi niște poze clare ...

Amplificatorul e la el,a zis ca se mai uita ,dar dupa cum am vorbit cu el nu prea ar avea habar cee ar trebui sa verifice :))),am zis sa intreb si pe forum,poate ii dau vreo ideee tipului

Nu e rău să-i spui celui la care ai dus amplificatorul să-l repare , ce să facă , ce să verifice :)

Off-Sanatate permanenta si salut Winstyle ! E imposibil sa nu fi avut clienti care deja stiau defectul si ce componente trebuie inlocuite.....Cosmin , ia-l inapoi si pune poze !

Amplificatorul e la el,a zis ca se mai uita ,dar dupa cum am vorbit cu el nu prea ar avea habar cee ar trebui sa verifice :))),am zis sa intreb si pe forum,poate ii dau vreo ideee tipului

Scuzama ca iti spun asta dar tu ai fost la un meserias sau la un cirpaci de nu stie ce are , ca daca mergeai la un atelier atunci stiau ce sai faca , asa ca ai fost la cineva care nu stie sa repare ci doar stie sa faca treaba pe jumate de norma si atit , altfel numi explic

Off-Sanatate permanenta si salut Winstyle ! E imposibil sa nu fi avut clienti care deja stiau defectul si ce componente trebuie inlocuite.....Cosmin , ia-l inapoi si pune poze !

Salut !

Eh , cum să nu am și astfel de clienți !

Am auzit de atâtea ori celebra replică ''Nu se mai aprinde televizorul . Are vreo siguranță arsă'' ... :))) Și ii găsești sursă ''prăjită'' 3 sferturi ...

Să-i spun să-și ia TV-ul acasă și să-l repare el , dacă știe că are siguranța arsă ...? Ar cam merita :)))

Banui ca asta din poza e.Nasol daca rezistentelor smd arse nu li se mai stie valoarea dar nu e ceva de nerezolvat.Curios cum de un canal functioneaza cu doi tz. crapati.....

post-203762-0-40054100-1498073549_thumb.jpg

Foarte curios .Probablil că acei tranzistori crăpați sunt finali .Ținând cont că pe fiecare canal sunt câteva perechi in paralel , probabil compensează ceilalti , deși , când se arde un final ,se face direct ''sârmă'' , de obicei . Amplificatorul ar trebui să intre in protectie in acest caz .

Nici inițiatorul topicului nu a detaliat să intelegem mai bine .

Acesta este

Pe aceeasi poză ,sau alta mai clară , mai de aproape , incearcă să scrii și seriile de pe celelalte piese de pe radiatoare .

Are asa

6 bucati : IRF640 PE CANAL

4 bucati: IRF6940

6 bucati : MTP75NO5HD

Din care pe canalu care era functional erau crapati o pereche de mtp75no5hd

Foarte curios .Probablil că acei tranzistori crăpați sunt finali .Ținând cont că pe fiecare canal sunt câteva perechi in paralel , probabil compensează ceilalti , deși , când se arde un final ,se face direct ''sârmă'' , de obicei . Amplificatorul ar trebui să intre in protectie in acest caz .

Pe aceeasi poză ,sau alta mai clară , mai de aproape , incearcă să scrii și seriile de pe celelalte piese de pe radiatoare .

Prima poza este informativa de pe google,ca nu am ampl in fata

Iar tranzistorul din mijlocul lor ce nu are pereche este un regulator de tensiune cu LM

post-246101-0-93090200-1498074993_thumb.jpg

IRF640 și IRF9640 trebuie să fie in număr egal pe fiecare canal .Sunt MOSFET-uri complementare .Ele sunt finalii audio .

MTP75NO5HD sunt tranzistoare MOSFET care fac parte din convertorul de tensiune DC-DC . Convertorul se alimentează la 12 volți , și are ieșire simetrică cu două tensiuni . Una pozitivă și cealaltă negativă , filtrate de acei 8 condensatori mari .

Ar trebui să aibă și niște diode duble printre acele piese puse pe radiatoare , pentru redresarea tensiunilor simetrice .

LM-ul nu este tranzistor :)

Descarcă poza asta și scrie pe ea toate piesele de pe radiatoare ,apoi o repostezi editată .

https://postimg.org/image/uhhseq51n/

Edited by winstyle