Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Routerul folosit fara antena se arde ?


Postări Recomandate

Stiu ca nu e un subiect de radioamatorism pur dar problema e tot de RF.

Am un router wireless la care i-am pierdut antena si as vrea sa stiu daca se mai poate folosi asa fara antena, doar partea pe cablu. Intreb asta pentru ca am fost si eu radioamator si stiu ca se spunea ca un etaj final RF se arde daca nu are sarcina, adica antena in cazul asta. Stiu ca are o optiune din care se dezactiveaza partea RF dar ca sa modific acea setare trebuie sa-l pornesc, iar daca il pornesc si e RF-ul activat si nu are antena nu se arde ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Am un router wireless la care i-am pierdut antena si as vrea sa stiu daca se mai poate folosi asa fara antena, doar partea pe cablu.

[...] stiu ca se spunea ca un etaj final RF se arde daca nu are sarcina, adica antena in cazul asta. Stiu ca are o optiune din care se dezactiveaza partea RF dar ca sa modific acea setare trebuie sa-l pornesc, iar daca il pornesc si e RF-ul activat si nu are antena nu se arde ?

Salut,

Dupa cum ti-au spus si ceilalti colegi, in cele mai multe dintre cazuri, etajul final nu va fi afectat (producatorii prevad protectii si pentru astfel de situatii, astfel incat routerul sa limiteze automat puterea de iesire in cazul in care detecteaza un raport de unde stationare ridicat la portul de RF).

 

Colegul modoran a fost mai chirurgical si aici are dreptate - exista totusi si sansa ca sistemul de protectie sa nu reactioneze in timpul necesar si uneori, finalul sa crape. Pentru linistea ta si daca vrei sa fii extrem de "religios", poti cumpara o sarcina artificiala de 50 ohmi cu terminator SMA si sa o conectezi in loc de antena. Vezi aici un exemplu :

 

csma20v50_m.jpg

 

Daca ai un router valoros, de exemplu Linksys sau MikroTik, merita sa incerci sa nu-l troznesti, desi iti pot spune ca am "maltratat" si eu mai multe astfel de sisteme (lipsindu-le de antena aferenta) si n-am reusit sa troznesc nici unul.

 

Succes !

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări