Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Defect pe cadre la saba ultracolor P 42 S 50 chassis S 90*


Recommended Posts

Banda neagra cu latimea de aproximativ 10 cm, in partea de jos cu "comprimare" la inceputul imaginii, iar in partea de sus, imaginea este alungita ! La prima vedere , pare un defect "clasic"... am schimbat tot ce este "electrolitic", si nu numai, in zona de cadre , inclusiv condensatorii din zona de formare a impulsului cadre ! Nu detin o schema pentru modelul asta de Saba , daca ma poate ajuta cineva , il rog mult sa o faca ! "Saba ultracolor P 42 S 50 telecommander Chassis : S 90* " [email protected] Multumesc anticipat !

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Scuzati intarzierea raspunsului ! In zona verticalului nu vad decat un tiristor undeva in apropierea conectorului bobinei deflexie cadre... fara schema e putin probabil sa reusesc ceva. Am schimbat electroliticii de pe filtrele tensiunilor recuperate cat si din sursa ... Poate are totusi cineva, printr-un "colt de calculator" si schema pentru vechitura asta de sasiu , va rog mult !!! :prayer:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Cam asta e ceea ce vad pe placa , tiristorul din cadre - ESK 740; culoare luminantza - TDA 3506, AN 5620X, sincro - TDA 1950, pe modulul de comanda - SL 90436 , MC 14503 bcp , M 193 CB1, HCF 4094 , si audio facut cu TBA 120 U , TDA 2006 X 2 buc. A fost schimbat semireglabilul de reglaj dimensiune verticala , (inainte de a ajunge la mine ) cu unul de 100 ohmi dar neavand schema nu stiu daca e valoarea corecta ! Atasez mai jos o imagine de ansamblu a tv-ului !

Link to comment
Share on other sites

Cu mici diferente , schema s-a potrivit cu F 11 iar problema era RL 52 devalorizata , in loc de 15 ohmi ea era undeva la 100k :rolleyes: . Dupa inlocuire am verificat tensiunea pe bara si e in regula sta la 21 v aproximativ , chiar si dupa cateva ore bune de functionare . Multumesc tuturor , mi-au fost de mare ajutor indicatiile !!! :partyman:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines