Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Poziționare piston

BASTANU1960

Recommended Posts

Bună ziua,

Am desfăcut un motor de Piaggio Ciao pentru ai schimba segmenții îmbătrâniții, și din grabă nu am notat poziția pistonului.

Rog cunoscătorii să-mi spună și mie cum îl montez înapoi, cu săgeata în stânga pozei sau cu săgeata în dreapta către evacuare.

Vă mulțumesc mult!

post-240452-0-15537900-1497169423_thumb.jpg

• Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• GEO 53 BN

2

• Ion_Bumbu

2

• Florian Ciobanu

1

• BASTANU1960

1

Top Posters In This Topic

Posted Images

Bună ziua,

Am desfăcut un motor de Piaggio Ciao pentru ai schimba segmenții îmbătrâniții, și din grabă nu am notat poziția pistonului.

Rog cunoscătorii să-mi spună și mie cum îl montez înapoi, cu săgeata în stânga pozei sau cu săgeata în dreapta către evacuare.

Vă mulțumesc mult!

Logic ar trebui sa fie montat cu sageata inspre evacuare,cu toate ca nu vad ce s-ar putea intimpla daca ai monta pistonul invers. Nu cred ca partea superioara a pistonului, sa aiba vreo prelucrare,cel putin asa vad eu in poza.

Fantele alea de pe fusta pistonului trebuie sa se potriveasca cu cele de pe cilindru, ele sunt pozitionate putin descentrat fata de axa pistonului si a cilindrului

In canalele segmentilor ai cate un bolt care nu permite rotirea segmentilor. Rolul lor este de a nu permite capetelor segmentilor sa ajunga in dreptul fantei de evacuare unde exista pericolul de a agata marginea si a se rupe. Nu stiu cum este pozitionata sageata in raport cu acele bolturi, dar cand montezi pistonul, capetele segmentilor sa nu fie in dreptul vreunei fante. E simplu.

Si tine cont si de ce a spus colegul Florian Ciobanu in postul de dinainte.

Edited by CIBY2

pistonul la acest tip de motor se monteaza cu sageata spre evacuare (esapament), in caz contrar fanta segmentilor va agata in acele "camere" ale cilindrului si se vor rupe

pistonul la acest tip de motor se monteaza cu sageata spre evacuare (esapament), in caz contrar fanta segmentilor va agata in acele "camere" ale cilindrului si se vor rupe

Este si asta o explicatie. Legat de segmenti. Cind segmentii, se uzeaza in asa hal incit sa agate in fante,atunci sigur motorul sta sa moara.