Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Panasonic TC-26B3EE meniu service

Recommended Posts

Buna ,

Va rog daca poate sa-mi spuna cineva secventa de intrare in meniu service la tv-ul din subiect , sasiu M15M .

Va multumesc .

• Replies 10
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• jack

4

• Eusebiu Angelescu

3

• Florinel TV

3

• leoncris

1

Top Posters In This Topic

Multumesc de raspunsuri ,

M-a rugat o cunostinta sa-i vad tv-ul la domicilu si mi-am zis sa ma pregatesc putin. O sa revin dupa ce-i vad tv-ul , omul insista cu toate ca i-am spus ca nu mai repar de mult .

Multumesc de schema , am fost sa-l vad . Tub cinescop uzat - catodul de albastru , predomina culoarea verde , asta-i concluzia dupa ce l-am vazut .

Sincer n-am intalnit la modelul asta tk cu probleme....dar avand in vedere varsa luinimic nu-i imposibil.

Mai puteati incerca cu alimentarea separata a filamentului....chiar dwca este depasit... adica 30 programe si n-are hiperband.....:)

Multumesc de schema , am fost sa-l vad . Tub cinescop uzat - catodul de albastru , predomina culoarea verde , asta-i concluzia dupa ce l-am vazut .

Cum ati dedus ca katodul de albastru afiseaza culoarea verde? PTC-ul lati masurat?

Cum ati dedus ca katodul de albastru afiseaza culoarea verde? PTC-ul lati masurat?

Voiam sa spun ca predomina culoarea verde , cu saturatia culorilor la minim ecranul este verzui , fara cursa inversa , iar daca dau culorile spre maxim observ ca albastru este putin si fara contrast , deci am tras concluzia ca , catodul de albastru este uzat , are emisie slaba . Am pe undeva si un aparat de verificat si regenerat tuburi , din acela mai modest , sovietic dar cunoscand si putin istoricul tv-ului , varsta , ore multe de functionare zilnic , cred ca am tras concluzia corecta . M-am ocupat o perioada buna de timp de depanare si am ochiul format , zic eu . E adevarat ca oricine se mai poate si insela fara masuratori...

Orice tv se poate regla culorile fie din service fie din semireglabilele de pe modulul video , se regleaza in felul urmator se da culorile la minim alb negru si atunci reglezi cit mai bine sa fie mai corect alb negru si apoi dai culorile si sa vezi ca are niste culori super , asta in fiecare caz , depinde si cit de uzat este tubul , regleaza cum am spus si vezi ce surpriza o sa ai si mult succes