Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

traf E+I de 50V 4A


Light_man

Recommended Posts

am un traf mai vechi dintr-o statie pe care nu mai stiu de pe unde am luat-o.m-am apuct recent de un proiect DIY si la alimentari am nevoie de un traf pt un final stereo audio. traful are dupa datele inscrise pe el 50v si 4 A pe secundar (masurat la 220v are insa 42-44v) , simplu si cu sarma pe secundar de peste 1 mm probabil 1,2-1,3, 3 ,75 kg parca si sectiunea E de 3,4 cm. e intr-o stare chiar f buna.prize la primar de 220 si 110 (presupun ca statia a fost gandita sa poat fii alimentata si la 110v).problema mea e ca nu stiu cum ar fi mai avantajos:1. sa`l duc la un atelier sa imi faca o priza mediana2. sa il folosesc asa pe o schema (de care culmea nu dau nicaieri)p.s.: stie cineva unde este un cluj un atlier de rebobinare?

Link to comment
Share on other sites

stiu ca exisa varianta cu dublorul..dar cum zicea si zal....exista si niste riscuri...mai mici sau mai mari....de brum clar mai scapam prin filtaj...dar mno....imi induce mai multa siguranta o priza mediana....

Link to comment
Share on other sites

Nu ai spus exact ce tensiune vrei sa scoti din traf. Daca vrei sa faci cu dublare de tensiune, asa cum e el acum vei obtine cam +/-45V, daca vrei doar o impartire a tensiunii continue rezultate vei obtine (44x1,4):2... adica cam +/-30V. Asta presupunind ca e corecta masuratoarea facuta de tine.P.S. 3,4cm banuiesc ca e latimea lamei centrale a tolei E, ca sa afli sectiunea miezului, masoara si grosimea pachetului de tole.

Link to comment
Share on other sites

tensiunea pana in +\- 45v as vrea sa fie, depinde ce etaj final o sa fac rost. masurata corecta: 42-44v in functie de retea (am mari probleme cu reteau de 220, fluctuatii de la 197- minim pana la 228 - maxim - fluctuatii apar la intervale foarte scurte de timp)

da zal ai dreptate ...e latimei lamei centrale din E . din graba am trecut-o doar pe aia :smt003 . pachetul de tole are 5,4 cm.

sunt o groaza de kituri pe piata care cer alimentare de pana 2x40v pentru un 2x50 decent :smt005 deci voi ramane totusi la cea cu dublare, etajul final fiind compus din el 2 astfel de ampuri: http://sound.westhost.com/project19.htm

Link to comment
Share on other sites

Deci puterea maxima a miezului trafo ar fi de 325W (presupunind ca e bine realizat). Ar putea duce 2 amplifuri de minim 60W sinus. Tensiunea pe care o vei obtine va avea destul brum, datorita redresarii monoalternanta in cazul dublarii, iar curentul se injumatateste, sa pui condensatori de capacitate mare, peste 10000uF.Oricum asta e o solutie temporara, sau de proba.Bafta!

Link to comment
Share on other sites

partea cu brumul nu ma prea incanta. condesatori avem de gand sa pun de 22000uf pe ramura :smt003 . dar daca se desface traful si se face o priza mediana....nu as avea un brum mai redus si ar fi totusi o solutie pe termen mai lung :smt006

Link to comment
Share on other sites

in esenta cam da :weedman: . rebobinarea ramane solutia !!zal inca o intrebare..desi nu e vorba de puteri foarte mari....sa pun si 2 module de soft-start pe cele 2 module amplificatore? daca da recomanzi vreo schema buna, probata si de dimensiuni mici :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines