Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Verificare detector Luxomat PD2/S-AP

surubarila

Recommended Posts

Sanatate permanenta ! A avut C-ul 0,39uF/275Vca din alimentarea cu 230 devalorizat. Ce anume se leaga la iesirile R-R ? Pe placa nu are releu si nu am decat senzorul. Led-ul clipeste intr-un fel dar nu sunt sigur ca si detecteaza ceva.Am gasit un PDF in germana si nu reusesc sa-l traduc. Multam ! Cine l-a "transportat" din Germania n-a adus si restul....Functia detectie e OK , se poate inchide.

post-203762-0-03015900-1496581194_thumb.jpg

post-203762-0-96934000-1496581304_thumb.jpg

Edited by surubarila
  • Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• surubarila

5

• Ticu

3

• validae

1

Top Posters In This Topic

Posted Images

Exista releu la 230Vca/8mA ? M-am gandit la varianta asta.Poate n-am calculat corect : sarcina max. 230Vca 2W , apoi la borne nu apare nicio tensiune (poate e defect) si e vina mea ca n-am verificat pe placa.

Deduc ca exista unitati Master si Slave (stapan si sclave).
Din schema rezulta ca se leaga intre ele bornele R cand ai mai multe unitati.
In textul francez zice ca la bornele R nu se leaga nici o sarcina.
In text zice ca doar unitatea Maitre sesizeaza iluminarea. Unitatile Slave reactioneaza doar la miscare (indiferent de iluminare) si trimit semnal spre Maitre prin borna R. Probabil Maitre decide daca declanseaza ceva si pentru cat timp.
Dupa cum arata conexiunile, pare ca ai o unitate Slave. De aceea contine doar senzorul de miscare, fara senzor de lumina, reglage, releu etc.
Semnalul trimis de Slave cand detecteaza miscare ar putea fi un puls scurt fata de Nul sau fata de Linie.

Edited by Ticu

Multumesc , exact asa stau lucrurile insa primul pdf gasit era in germana.Schema de legare e clara , textul.....mai greu.

Intr-o instalatie de lumina pe scara blocului, ar putea fi asa:
- unitatea Master comanda becurile simultan la toate etajele, cu o durata prestabilita si numai daca lumina ambianta este redusa
- unitatile Slave (doar cu senzori de prezenta) sunt instalate la fiecare etaj si trimit pe firul R un impuls spre Master cand detecteaza prezenta.
Interesant ca Master indeplineste functiile unui automat de scara clasic, iar Slave joaca rolul intrerupatoarelor manuale de la fiecare etaj.

Intr-adevar , ati intuit un exemplu foarte bun de utilizare.V-ati prins de apropo-ul cu transportul , "e bune la casa omului.....".