Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tv Tevion md3741 vt-s se albeste imaginea

attilaa0

Recommended Posts

Buna ziua!Acest tv functioneaza doar ca din cand in cand se albeste imaginea si se vad liniile de intoarcere.

Am masurat pe finalul video 190v,si a trebuit sa dau potentiometrul din screen chiar la minim.Asa am imagine destul de buna dar nu e perfect.Daca incerc sa-l invart de potentiometru chiar un pic deja se vad liniile de intoarcere.

Culorile sunt ok.Poate fi din trafo linii acest defect?Astept pareri.Va multumesc!

sasiu 11ak36.

• Replies 10
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• attilaa0

4

• dan cod

3

• BUGHIU

1

• Florinel TV

1

Popular Days

Top Posters In This Topic

Posted Images

1000v ,e ciudat.Am masurat cu un aparat analog.cc

Apoi am decuplat firul G2 de placa asa am masurat cu un alt aparat ,digital de data asta si am 600V.

Si chiar daca pun inapoi sau iau jos g2 nu se vede nici o diferenta.

Edited by attilaa0

Anuleaza Ug2 din traf si obtineti aceasta tensiune din redresarea impulsurilor linii....de proba sa scoateti din ecuatie trafo linii a fi defect

post-181368-0-22980200-1496040902_thumb.gif

Am avut undeva o schema de simulare a tensiunii G2 .Poate mai are cineva.

multumesc domnule Bughiu!Ati ghicit la ce m-am gandit.

Edited by attilaa0

Am facut schema si imaginea este Ok acum.Mai departe ce pot sa fac ?sa desfac partea de g2 din trafo linii?sau pot lasa schema asta asa?

Va multumesc!

Am facut schema si imaginea este Ok acum.Mai departe ce pot sa fac ?sa desfac partea de g2 din trafo linii?sau pot lasa schema asta asa?

Va multumesc!

Pe termen lung eu montam in serie cu diodele (post #5) o rezistenta de limitare si protectie cu o valoare cuprinsa intre 470ohmi - 1K / maxim 0,25W. In cazul in care C-ul de 10nF/2kV se strapunge rezistenta se va intrerupe, limitand astfel alte pagube "colaterale".

Edited by naebv