Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

INTREBARE


yo4avd

Recommended Posts

Daca se doreste ca integratul sa fie schimbat si placa sa nu fie deteriorata se foloseste un aparat cu aer cald.Doar pentru recuperare componente merge si un pistol cu aer cald.Este ca un uscator de par dar are temperatura aerului la 300 sau 500 grade si este pentru uz industrial, de ex pentru sigilarea imbinarilor la izolatia asfaltica folosita la acoperirea blocurilor.Este foarte folosit si la instalatiile electrice, peste imbinari se trage varnis termocontractabil care se incalzeste cu pistolul de aer cald si varnisul se muleaza peste fire rezultand o imbinare izolata electric si rezistenta la apa.

Link to comment
Share on other sites

Merge si cu o pompa buna de cositor si putina indemanare.Se mai poate folosi si metoda aragazului, dar trebuie lucrat cu atentie si rapid pentru a nu supraincalzi pastila.Dupa mine, cea mai buna metoda o reprezinta utilizarea cheilor de extractie speciale care se montreaza pe un ciocan de putere, daca pinii sunt drepti, procesul de scoatere dureaza in jur de o secunda.Ca ultima incercare se poate utiliza metoda "chinezului" daca se poate distruge stratificatrul. Inarmat cu o doza suficienta de rabdare si scule adecvate (un bun cleste) se distruge cablajul, bucatica cu bucatica pana se recupereaza integratul.Figura cu tresa absorbanta nu am experimentat-o niciodata.

Link to comment
Share on other sites

Asa mai este metoda cu acul de seringa, sa intre pinul inauntru acului si acul in gaura din cablaj.Se incalzeste lipitura si se introduce acul de seringa pe pin si se asteapta sa se raceasca.Bineinteles se foloseste un ac de inox pentru a nu adera cositorul.Dar metodele pe care le-am prezentat sunt unele din cele mai rapide, o placa de Cobra de exemplu se curata in maxim 2 minute de toate componentele.

Link to comment
Share on other sites

Unde se gasesc chei de extractie?

De cand cu statiile cu aer cald nu stiu daca s-ar mai gasi pe la distribuitorii de la noi. Eventual se pot aduce la comanda. Dar nu sunt deloc ieftine. Un bun frezor face una intr-o ora. Costul - un "tub" fara vaccum inauntru HI.Aruncati o privire la urmatoarea adresa, in partea de jos a paginii.http://www.advancetech-info.com/bits.htmlaveti si un model atasat. Referitor la denumire (cheie pentru dezlipit?), termenul de cheie de extractie este incorect, dar inainte de '89 exact asa le numeam.
Link to comment
Share on other sites

Eu folosesc un virf foarte lat, pot dezlipi 8 pini simultan.Delzipesc pe rind fiecare parte a circuitului integrat, iese cu pinii de pe o latura indoiti dar asta este.Prefer sa folosesc acest virf decit statia cu aer cald, lucrez mult mai rapid plus ca stresul termic asupra cablajului si componentelor este muuult mai mic.Parerea mea.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines