Jump to content

  • Log In with Google      Sign In   
  • Create Account

Photo

Ajutor! Denon AVR 1905


  • Please log in to reply
18 replies to this topic

#16 ONLINE   winstyle

winstyle

    Membru avansat

  • Membru activ
  • PipPipPipPip
  • 1,242 posts
  • Locatie:Alexandria

Posted 11 June 2017 - 04:17 PM

Memoria aceea FLASH este folosită de procesorul DSP IC804  , nu de MICOM .

La pinul 40 , deja are un circuit care resetează MICOM-ul . Ar fi util să-l verifice , și chiar să forțeze incă un ''reset'' după ce alimentează amplificatorul .

Semnalul pe cuarț  este o idee bună de verificat . Totuși , pare incepător . Nu cred că are osciloscop . Se poate  verifica și cu un detector vârf la vârt cu diode șii condensatoare atașat la multimetru .

Ca cel din poza de mai jos  , dar cu alte diode și condensatoare  . Mai exact , diode 1N4148 și condensatoare ceramice de 0,1-0,47 microfarazi .

Peak-to-peak-detector-circuit.png


Ieșirea detectorului (partea din dreapta) se conectează la multimetru , iar intrarea lui (partea din stânga) se conectează succesiv la pinii cuartului care ''pilotează'' MICOM-ul . Traseul de ''jos'' se leagă la masa amplificatorului , iar borna de test este cea unde scrie ''+'' , in stânga .

 

Am avut și eu  un amp Sony la fel de ''mort''  la reparat . Aceeasi problemă , microcontroller-ul . Clientul , un prieten , il dusese inainte la un service mai performant , dar nu au reușit nici acolo să-l repare ''ca la carte''  .Nu am avut cum sa-l repar , decât să-l fac pe ''direct'' , având avantajul că amplificatorul avea un corector analogic prin care trecea semnalul audio , și , bineințeles , posibilitatea de a regla volumul , bass , inalte  ... Iar comanda de pornire a amplificatorului  am pus-o pe direct , nemaiavând control de la microcontroller .

Rezultatul : nu se mai aprindea display-ul amplificatorului , nu mai functionau functiile digitale ale amplificatorului , dar partea de amplificare  de putere functiona perfect .


Edited by winstyle, 11 June 2017 - 04:17 PM.


Cu_reclama

Cu_reclama
  • Membri

#17 OFFLINE   cristian15

cristian15

    Nou venit

  • Membru activ
  • Pip
  • 19 posts
  • Locatie:Franta

Posted 18 June 2017 - 03:29 PM

Gata, functioneaza din nou dupa inocuirea a CPU-ului! L-am primit si zic, hai sa-l inlocuiesc poate poate.....si bine am facut. Pentru modelul meu de reciver merge si fara programare spre norocul meu!  Probabil si-n alte cazuri!!!!

 

Nu-mi vine sa cred, m-a costat foarte putin acest integrat din china! De altfel, costa enorm de scump, dedicat modelului meu!

 

Va multumesc tuturor pentru ajutorl si timpul acordat pentru a-mi raspude si pentru sfaturi, sunteti de nota zece!!! Eu intradevar sunt incepator/amator, imi place sa-mi mai bat capul din cand in cand cu diverse!


Edited by cristian15, 18 June 2017 - 03:30 PM.


#18 ONLINE   winstyle

winstyle

    Membru avansat

  • Membru activ
  • PipPipPipPip
  • 1,242 posts
  • Locatie:Alexandria

Posted 18 June 2017 - 05:42 PM

Bine că s-a rezolvat ,deși , din datasheet-ul microcontrolerului reiese că este de uz general 

Posibil să se folosească și el de memoria FLASH prin intermediul controlerului DSP , care se alimentează tot cu acea tensiune de stand-by .Altă explicație nu găsesc ...


Cu ce l-ai lipit pe placă ? 



Cu_reclama

Cu_reclama
  • Membri

#19 OFFLINE   cristian15

cristian15

    Nou venit

  • Membru activ
  • Pip
  • 19 posts
  • Locatie:Franta

Posted 18 June 2017 - 09:01 PM

Pentru lipit am folosit un letcon cu varf subtire si tresa absorbanta pe unde a mai fost nevoie.

 

Mici probleme a fost la scoaterea celui vechi dupa placa, pentru ca a fost lipit bine de placa pe dedesubt, provocand astfel o mica paguba la terminatiile cablajelor pe trei pini, dar a fost usor de remediat.

Am atasat foto compresate!

Attached Files


  • orgasmo likes this




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users