Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Active Miller clamp driver


cavit

Recommended Posts

O versiune imbunatatita a optcuplorului driver, are pe langa Miller clamp, rezistentele pentru alimenatrea ledului egale, e mai usor de folosit si asigura fiabilitatea necesara pentru regimul de functionare al unui invertor.

 

Cmr -ul e bun, nu mi-a facut probleme fara nici un condensator intre primar si secundar in orice regim de sarcina.

 

Cu doua pentru sursa push pull si 4 pentru modulator se poate construi un invertor.

 

Desi mai demult am avut si surse punte, prefer push pull deoarece mosfet-urile superjonctiune nu merg in punte deoarece au sarcina si energia de recuperarea diodei, mari si cer un dead time lung, limiteaza frecventa de lucru, la tensiune de intrare mica nu se justifica punte, iar la 120v cu sic mosfet tot push pull e ok deoarece incep de la 650v in sus.

 

http://www.tme.eu/ro/Document/73200ae45b07ffe0e6ce98a9e32515d7/ACPL-K342-000E.pdf

Link to comment
  • 2 weeks later...
  • Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • cavit

    3

  • iop95

    2

Top Posters In This Topic

Posted Images

Da, f interesant oc driver.

Partea cu eliminarea tensiunii negative pentru blocare, chiar daca se reduce sarcina acumulata.. nu stiu cat e de sanatoasa, mai ales la curenti mari.

In costul instalatiei, surse aditionale de tensiune negativa nu cred ca reprezinta ceva semnificativ. Nu mai zic de cresterea fiabilitatii.

La ultimele generatii de SJ s-a cam rezolvat cu dioda. Oricum SJ sunt indicate in topologii rezonante, unde dioda e mult mai putin stresata la blocare.

Link to comment

Tensiunea aia negativa e cam problematica la cablare, eu o faceam cu charge pump folosind o dioda un condenastor si o pereche de mosfet p si n nici decum cablata.

 

In plus la dv/dt mari se punea un stress urias pe sursa respectiva si pe tranzistorul care tragea inspre minus, pe vremuri am vazut miiler clamp cu pnp chiar si pentru cele cu tensiune negativa acum nu se mai foloseste, atiti mosfeturile cat si igbt-urile sunt construite pentru tensiune de comanda pozitiva.

 

Cat priveste sj mosfet , nu mi-au mers cu egs 002 cu dt nici cu dt 1500ns la 23khz, chiar si cele cu dioada de 200 ns, ex fch041n65efl4 in schimb field trecnch stop igbt+d la 75ns merg reci cu dt 500 ns EX fgh75t65shdtl4 iar sic mosfet merg cu 300ns mai bine ca igbt-urile cu 500, ex sct3030algc11.

 

Aceste trei dispozitive au aceeasi tensiune si cam aceeasi capabilitate de curent.

 

Acum se gasesc componente cu sic ieftine, aviz amatorilor, si merg super ok fara dureri de cap in legatura cu dv/dt si energia de recuperare inversa.

http://www.ebay.com/itm/1-x-CREE-C2D20120-Schottky-Diode-SiC-1200V-65A-Silicon-Carbide-NEU-OVP-/152556175684?hash=item23850e8144:g:9jsAAOSwB-1YqNEH

 

Tot la acest seller si sic mosfet.

Edited by cavit
Link to comment

Da, interesanta solutie.

Apare limitarea in frecventa pentru a asigura incarcarea C cu o sarcina suficienta, care sa garanteze blocarea la curenti mari.

Cresterea capacitatii pentru a asigura sarcina necesara, limiteaza frecventa... sau implica niste curenti f mari furnizati de driver.

Pentru puteri mici.. pana in 10kVA, cred ca merge ok, functie de tranz si frecventa.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines