Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Adaptare filtre la MC3362P


Yo4You

Recommended Posts

SalutAm intentia sa adpatez filtru de 10,7Mhz cu banda de 25khz fata de asta ceramic care are 75 sau mai mare.Am filtru de RTP de ala patratos l-am masurat putin si e ohmic adica inauntru e facut cu bobina mai mult ca sigur .Problema este ca la MC3362P unde este amplasat filtrul ceramic de 10,7 are tensiune pe pinii respectivi de 3 virgula ceva respectiv 5 virgula ceva.Am pus condensatori de separare a tensiunii respective si receptorul se comporta ca si cand ar avea squelchu activat incontinu pe mute si se deschide singur.Cum fac sa pun filtrul respectiv.Mentionez ca aceste filtre le am de la ywaar poate stie el mai bine sa imi dea o mana de ajutor.Va multumesc cu stima Fery.

Link to comment
Share on other sites

ovidaine prima data am conectat acel filtru fara condensatori de separare si mi s-a ars MC3362-ule si de atunci m-am jucat prin tatonare cum sa fac sa treaca semnalul si sa separe tensiunea aplicat unui filtru ceramic de 10,7Mhz.Din nestiinta eu montasem direct filtrul fara condensatori de separare si deodata ma trezesc cu mC3362P frigand, iau multimetru comut pe rezistena scala 200ohm si masor vad ca e inductiv.Apropo mare pacat sa deschizi aceste filtre domnule unu sa deschizi daca chiar te manca curiozitatea mie imi era clar ca e filtru cu cuarturi dar nu credeam ca are si bobine :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Filtrul l-am desfacut in urma unor discutii in contradictoriu cu alt radioamator.Pacat zici? De ce? E desfacut nu distrus.Si la urma urmei mai am 3 bucati, pe la radioclub se mai gasesc...daca aveti nevoie cereti cu incredere.Am unul cu banda de trecere de +/-7,5Khz.Trebuie cuiva?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

In principiu este super OK, acum problema e cu taxele astea postale, am vazut ca tu esti din suceava, eu din bucuresti. Ai idee cum se procedeaza? mie frica sa nu dau mai mult la taxe decat pe filtru, hi. Stiu ca se taxeaza in functie de greutate... dar ma gandesc sa cumva sa imi faca vreo surpriza. Cand sunt pregatit am sa iti dau niste pm-uri cu adresa.

Link to comment
Share on other sites

Transportul cu Posta Romana ar fi cam 4 lei dar sa fim absolut siguri propun sa cumperi doua sau chiar trei filtre, in felul asta valoarea componentelor sigur va depasi cheltuielile de expeditie. :smt003 :smt003

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines