Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Boxe electronica bucur 1

crissterrian

Recommended Posts

Salut,

Are cineva poze si specificatii de la boxele ce insoteau radioul Bucur 1 facut in uzinele electronica bucuresti?

Poate si poza cu eticheta spate?

• Replies 2
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• doru3160

1

• crissterrian

1

• cornel c

1

Top Posters In This Topic

In 76 am vazut la o ruda un Bucur 1, fabricat la Electronica, echipat cu boxe mari,de 10W/6 ohmi.Prin 78 mi-am cumparat si eu o pereche,costau 630 lei/buc,insa cu toata bunavointa,am cautat prospectul lor,pe care stiu ca il mai aveam,insa nu l-am gasit...mai caut.Din aduceri aminte,pot sa spun ca domeniul de frecventa era 45Hz-12000Hz,erau cu o singura cale,si pt vremea aia sunau destul de bine,insa incomparabil mai prost decat RFT-urile de 50W/4 ohmi care se mai gaseau in paralel cu astea prin magazine(la pret mai mult decat dublu...din cate imi amintesc,1500 lei/buc).Am impresia ca Bucur-ul se putea livra cu aceste boxe mari,sau cine prefera,mai era modelul mic,de 6W/4 ohmi,cu difuzoare cu rama hexagonala,care au fost intalnite in mai multe ocazii cand era vorba de difuzoare romanesti.Cu timpul,boxele mari au fost scoase din fabricatie,si seria Bucur a avut parte doar de modelul mic,pana la scoaterea din productie.Vanzarea acestor aparate insa n-a fost conditionata si de achizitionarea boxelor...se putea cumpara fara,si se folosea cu ce avea omul,dupa posibilitati.

• 1 year later...

Eu am un Bucur 6 cumparat de tata inainte de 89 cu boxe din alea mari cred ca erau de 10W/6ohm,dar nu mai are acele boxe.Au fost inlocuite la scurt timp cu niste boxe mai mici,cu 2cai,fabricate de Electronica, de 15VA/8ohm.Boxele sunt din PAL furniruit si au plasa metalica neagra in fata.Tweeterul era lipit in gaura sa ,iar difuzorul de joase/medii e octogonal(parca) si e prins cu suruburi).Daca mai e nevoie pot face poze.