Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

defect tvc adyson


Recommended Posts

salut!am la reparat un tvc adyson model ctv5132dk.initial a avut sursa defecta(schimbat cond din sursa pt ca avea tens principala +B=165v).acum a revenit la 110v dar nu imi pornesc liniile.o schema mi-ar fi de mare ajutor pt ca nu stiu de unde se face comanda.sursa este cu tranzistoare(bu508a)alte ci:ta7698ap an 5635 an5265nu este trecut tipul sasiuluiva multumesc anticipat.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

am rezolvat problema(o rez intrerupta in baza tranz driver)acum mai are o problema:apare cursa inversa in partea superioara a ecranului.apare cam pe o treime din ecran si doar pe anumite programe,apare si pe av.sa fie vorba de un filtraj necorespunzator?mentionez ca televizorul avea si imaginea putin inclinata spre stanga(am reglat bobina de deflexie desi era bine prinsa cu colierul de prindere si nu prezenta urme de deplasare).sa fie oare o legatura intre cursa inversa si inclinarea imaginii?astept sugestiimultumesc anticipat!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Ce telecomanda merge la acest televizor. La cea originala da ceva semne de oboseala acel integrat SMD care face cam toata treaba .Am schimbat led emitator in IR , condensatorii oscilatorului , cuartzul , tranzistorul de comanda al ledului IR . MUltumesc !

Link to comment
Share on other sites

Televizorul are procesorul TMP47C433AN. Cred ca ar tipul de procesor ar ajuta la gasirea telecomenzii. Multumesc!

Nu cred.Mai degraba tipul de procesor serie completa ( -3842 )ar ajuta la gasiea telecomenzii ( pilot P1708 ,daca are 32 de programe )
Link to comment
Share on other sites

la o firma renumita din tara noastra am gasit asta:ADYSON CTV5132DK P0570=COD187sincer nu mai stiu ce procesor avea acel tv si cate programe dar stiu ca functioneaza si azi cu telecomanda originala.

Pilot P570 este aceeasi cu P1708.
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines