Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Orion T32-DLED3D

Recommended Posts

Salutare

TV-ul in cauza are un zgomot de fond ritmic in difuzoare ca de brum de retea.Apare oscileaza cam 2 secunde pe un ton crescator si dispare.

Sursa din tv este vestel 17PW25-4.Finalul audio este alimentat din ramura de 12 volti din sursa principala.Tensiunile sunt bune,sunt vizualizate si cu osciloscopul si nu se vede nimic pe el.Finalul alimentat separat dintr-o sursa separata merge brici.Am scos si testat pe ESR metru toti condensatorii electrolitici,sunt buni,am inlocuit toate cele trei diode redresoare in paralel,fara nici o modificare.Nu am momentan integrat sa il schimb,daca a mai intalnit cineva asa ceva si a gasit rezolvarea sa ma ajute si pe mine.Multumesc frumos

• Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• pici

3

• radutyu

1

• yokoono

1

• winstyle

1

Popular Days

Top Posters In This Topic

Testează și condensatoarele electrolitice de pe main nu doar din sursă .

Pune sonda osciloscopului direct pe pinul de alimentare al finalului audio să vezi dacă există riplu acolo . Setează AC coupled sub 0,1 V/div , 1X

Ce final sunet are ?

Am incercat si varianta asta,totul e e ok,buba e ca si fara sa alimentez finalul audio pe traful principal se aude zgomotul acela(taraiala variabila-oscilatie)

Finalul audio e TPA3110D2,am incercat si cu un final separat, construit cu acelasi tip de integrat,alimentat direct din sursa si rezultatul e acelasi.

In intrarile finalului de sunet exista condensatori de 1uF smd nepolarizat aceia trebui schimbati daca nu cedeaza defectul ramine sa schimbati finalul

Incercati si cu un electrolitic pus chiar pe pinul de alimentare al integratului si vedeti ce face.

Am incercat si variantele astea,asa cum am relatat mai sus,am folosit un final audio separat cu acelasi rezultat,inclusiv am montat pentru proba o dioda cu condensator separat pt alimentarea finalului.

Problema e ca sursa principala-trafo emite un zgomot care se aude si in difuzoare,zgomotul persista si daca tai alimentarea de 12V al finalului audio deci dupa mine problema e undeva in circuitul alimentarii principale.

Edited by pici