Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

"backing mother board"

Recommended Posts

A incercat cineva aceasta metoda de reparare a placii de baza pentru defectul prezentat in clipul acesta?

Nu e pare prea mult 385 de grade timp de 10 minute?

Guest dani502017

Atat timp cat nu este controlat reflowul nu este indicat.La 385 de grade risti sa ramai fara componente pe placa nu mai zic de tot ce este plastic pe acolo.

Atat timp cat nu este controlat reflowul nu este indicat.La 385 de grade risti sa ramai fara componente pe placa nu mai zic de tot ce este plastic pe acolo.

asa ma gandeam si eu!l temp aia nu sa topit deformat nimic din plasticul de pe placa?

Nu e pare prea mult 385 de grade timp de 10 minute?

Masurati la ce temperatura ajunge capsula unui scaler BGA incalzit cu aer cald setat permanent la 385C timp de 10 minute, distanta de lucru 10mm iar debitul de aer cald setat la nivel mediu.

Dupa aceea consultati ce tip de aliaj fara Pb se utilizeaza si la ce temperaturi se topesc si trageti dupa aceea concluzii...temperatura/puterea termica setata si cea transmisa/acceptata de masa de material(PCB/scaler).

Am intrebat pentru ca am urmarit mai multe clipuri, pe aceeasi problema si toti cei acre au postat, au recomandat aceeasi temperatura si acelasi interval de timp. Ba chiar au subliniat ca nu au inregistrat problema la reperele de plastic existente pe placa. Dar de curiozitate, voi incerca cu o placa de baza defecta, sa vad urmarile.

Astea toate sunt clipuri cu "backing" si mai sunt.

Edited by myshyk

Individul din videoclip face mentiunea "Daca cuptorul dvs. are scala de temperatura in grade Celsius, setati temperatura la 200*C, daca are scala de temperatura in grade Fahrenheit setati temperatura la 380-385*F". Totusi, cum au zis si altii, au mai ramas pe placa "plastice", cel putin la porturile hdmi sau pe langa mufele rca, alea nu se topesc sau se deformeaza la 200*C?

Si sper ca nu deranjez pe nimeni cu necunostintele mele, dar ce rol are "coacerea" placii de baza a tv-ului? asta in cazul in care solutia din video ar putea sa mearga (nu stiu daca ar putea sa mearga sau nu, nu am mai auzit de asa ceva :jytuiyu )

Edited by M.Adrian

da poate ai dreptate,da un main tras la tava cu ,saint jacques, nu se compara cu aerul cald direct pe placa

mai alas in cazul de fata tava este de aluminiu.

----ceea ce este dat in acel video este o gluma ca altele din diverse domenii postate pe youtub----

Pe romaneste metoda se numeste "cuptorit". La noi se foloseste la "repararea" placilor video din calculatoare. Am folosit-o si eu la o placa video (a mea). Dupa cateva luni trebuia sa o "bronzez" din nou. Problema este ca, daca ridici prea mult temperatura, se dezlipesc componentele aflate pe partea de jos a placii sau se deformeaza componentele din plastic. Am facut-o si la o placa de baza din laptop si a mers 2 saptamani. Si sa nu aiba pe ea decat electrolitici asa numiti solizi. Daca sunt normali, de 85 sau 105 grade, pocnesc ca floricelele. Tipul are cuptorul cu grade F.

Si sper ca nu deranjez pe nimeni cu necunostintele mele, dar ce rol are "coacerea" placii de baza a tv-ului? asta in cazul in care solutia din video ar putea sa mearga (nu stiu daca ar putea sa mearga sau nu, nu am mai auzit de asa ceva :jytuiyu )

Refacerea conexiunilor BGA la scaler/MCU, a celor QFN la convertoarele DC-DC, a celor TSOP48/56 BGA48/63 la memorii flash nand prin reflow...

http://i68.tinypic.com/2ug07z8.jpg

b9eu5l.png

Edited by orgasmo

Bun, am inteles care e procedura in cazul celor care lucreaza in domeniu si au un minim de aparatura de profil, profesioniste, sau pe acolo. Dar ce fac eu, un amator, care nu dispun decat de asemenea aparatura? N-am alta solutie decat sa fac ceea ce fac si cei care n-au deloc habar de depanare?Parca....

Nu conteaza metoda, conteaza rezultatul, inainte de a testa o metoda studiem putin...experimentam...inclusiv inertia termica...

Edited by orgasmo