Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sateliti JBL pe sistem 2.1 Genius

Guest fredy20

Recommended Posts

Guest fredy20

Salut. Deoarece eram nemultumit de sunetul boxelor mele de pc Genius 2.1 sw 1700 https://www.dropbox.com/s/bbgunqaljoyc6u5/genius.jpg?dl=0 am schimbat satelitii cu JBL SCS 188 . Am veritficat impedantele, au 4 ohm si cei originali si JBL-urile. Ca sunet evident s-a schimbat foarte mult. Dar, intreb: ii poate dauna asta amplificatorului (cei originali aveau 8w, JBL au recomandare 25 - 100)?

https://www.dropbox.com/s/dk2vxuflxj2dq0e/boxe%20jbl%20%281%29.jpg?dl=0 - JBL

Edited by fredy20
  • Replies 13
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Real Minitehnicus

5

• sesebe

1

• K1nderu

1

Popular Days

Top Posters In This Topic

Eu zic că cel mai corect este sa ne spui mai întâi părerea ta și, după aia, îți spunem și noi ce credem, nu de alta dar am citit astăzi că râsul prelungește viața.

Guest fredy20

Fiind pe inalte si medii nu cred ca ar trebui sa fie problema. Dar, din ce stiu eu, daca se folosesc boxe mult mai puternice pe amplificatoare slabe, amplificatorul e suprasolicitat (nu poate duce acele boxe). De asta am intrebat ca nu sunt sigur, de ce trebuie sa fie intotdeauna motiv de ras?

Dar, din ce stiu eu, daca se folosesc boxe mult mai puternice pe amplificatoare slabe, amplificatorul e suprasolicitat (nu poate duce acele boxe).

Ei vezi, d-aia spuneam mai înainte că

nu de alta dar am citit astăzi că râsul prelungește viața.

Guest fredy20

Tipic forumurilor romanesti, bascalie si nici o informatie concreta. Daca este cineva capabil sa dea o informatie la obiect rog sa scrie. Pentru cei ca userul de mai sus exista google -> search -> bancuri

De unde zici că ai cules informația conform căreia "din ce stiu eu, daca se folosesc boxe mult mai puternice pe amplificatoare slabe, amplificatorul e suprasolicitat (nu poate duce acele boxe)"?

Nu de alta dar se pare că trebuie să mă mai pun și eu la punct cu nivelul de cunoștințe în domeniu, chiar daca practic electronica de mai bine de 40 de ani si vreo câțiva am făcut si proiectare audio.

LE

Vezi că recomandarea privitoare la google este valabilă în primul rând în cazul tău. E cam greu studiatul pentru unii, nu?

Mai bine și mai ușor așa, mură-n gură. De ce sa mai învățăm si noi? Lasa proștii să învețe, noi doar profităm de cunoștințele lor.

Guest fredy20

Si eu sunt mecanic de biciclete de 15 ani, si daca cineva mi-ar pune o intrebare i-as da un raspuns, nu l-as trimite nici la google nici nu m-as amuza teribil. Pentru ca si eu in alte domenii nu excelez. La fel cum si tu, cand te duci cu masina in service, nu stii raspunsul la orice, si nu stai sa cauti pe google. Intrebi pe cineva care stie, care e in domeniu.

Ceea ce voia colegul sa spuna, este ca, trebuie sa ai grija cu boxele, sa nu duci amplificatorul peste limita.

Ți-am răspuns deja, chiar daca am făcut-o indirect dar, chiar dacă ești lipsit total de cunoștințe puteai măcar să încerci să gândești puțin (cu grija , ca nu cumva să te surmenezi!)

offtopic

Daca astea îți sunt limitele în gândire și în activitatea pe care declari că o practici, eu n-aș veni să-mi repar bicicleta la tine (oricum mi-o repar singur că și ăla de la țară, cu 2 clase, e în stare de așa ceva)

Apropo, ce fel de calificare e asta, mecanic de biciclete, ca nu cred să fie în nomenclatorul de meserii.

Unde ai făcut școala care te-a acreditat în asemenea meserie?

Guest fredy20

Deci boxele sunt de putere mai mare decat amplificatorul. Dupa specificatii amplificatorul sistemului pe sateliti are 2x8 w, iar boxele pana la 100 w conform producatorului

Ți-am răspuns deja, chiar daca am făcut-o indirect dar, chiar dacă ești lipsit total de cunoștințe puteai măcar să încerci să gândești puțin (cu grija , ca nu cumva să te surmenezi!)

offtopic

Daca astea îți sunt limitele în gândire și în activitatea pe care declari că o practici, eu n-aș veni să-mi repar bicicleta la tine (oricum mi-o repar singur că și ăla de la țară, cu 2 clase, e în stare de așa ceva)

Apropo, ce fel de calificare e asta, mecanic de biciclete, ca nu cred să fie în nomenclatorul de meserii.

Unde ai făcut școala care te-a acreditat în asemenea meserie?

Gata domnu' electronist, intrebarea era pentru cei binevoitori, nu pentru un guru al electronicii care nu doreste ca altii sa profite de incomensurabilele sale cunostiinte.

offtopic: profesia este inginer mecanic pe diploma, dar fiind pasiune, ca si in cazul tau, m-am axat pe asta. Si tare as vrea sa pui mana sa repari o bicicleta scumpa, ca si ala cu 2 clase e in stare de asa ceva :)) cine pe cine face sa rada. Confundam bicicletele cu tohanul bunicului acum.

Ceea ce voia colegul sa spuna, este ca, trebuie sa ai grija cu boxele, sa nu duci amplificatorul peste limita.

Eu n-am spus așa ceva, n-aveam cum. Ba din contră.

Si tare as vrea sa pui mana sa repari o bicicleta scumpa, ca si ala cu 2 clase e in stare de asa ceva :)) cine pe cine face sa rada. Confundam bicicletele cu tohanul bunicului acum.

Da, știu că e greu, sistem de alimentare, distribuție, aprindere, frânare, răcire etc, toate asistate electronic, nu-i așa? :rade:

Au și pilot automat bicicletele astea pe care le repari tu?

LE

Faptul că si în România sunt o grămadă de idioți pe care nu-i duce capul nici măcar să repare o bicicletă sau au două mâini stângi cănd e vorba de mecanica, asta nu contest. Datorita lor trăiesc unii ca tine sau a cocalarilor care vor să tuneze până și o bicicleta și care în mod cert fac parte din categoria enunțată mai sus.

Gata, din punctul meu de vedere, cu acest subiect căci pierd timpul inutil în discuții sterile.

Edited by Real Minitehnicus

Daca iti place cum se aude atunci foloseste-le asa ca nu se intimpla nimic rau.

Cind amplificatorul de 100W este dat incet ce putere de iesire are? - asta asa ca sa explic cam ce vroia sa spuna Real Minitehnicus dar nu stia sa se exprime, dar oricum poti sa-l ignori ca el este expert in toate.

Ai numai grija ca daca dai tare amplificatorul si intri in cliping poti sa arzi si boxe de 200W cu un amplif de 10W.

Edited by sesebe
Guest fredy20

Multumesc. Un raspuns de bun simt si la obiect. Am citit despre cliping, voi avea grija. Ele se aud foarte ok, par sa se auda mai tare pe medii cei originali, la acelasi nivel al volumului, dar se aud mai slab ca si calitate