Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Televizor portabil lcd ORION model lcd ptv 7036

Recommended Posts

Buna ziua.

Cine ma poate ajuta si pe mine? Am un astfel de televizor pe care nici macar nu lam folosit. Lam incercat, am vizionat o seara doua, dupa care lam pus bine. Acum, am incercat din nou sa-l folosesc si surpriza a fost ca nu mai raspunde la nici o comanda cu telecomanda. Am schimbat bateriile la telecomanda, cu toate ca erau inca bune, am verificat daca functioneaza telecomanda (adica, daca se aprinde ledul) cu telefonul (camera foto, video) si da, functioneaza. Care ar putea fi caza de raspunde comenzilor? Ar putea fi receptorul IR defect?

Mentionez ca televizorul poate fi reglat din butonele aferente de pe el.

Cum este posibil sa il lasi in perfecta stare si sa il gasesti defect? Nu are nimeni acces la el.

O schema, o parere, ceva care m-ar putea ajuta in rezolvarea problemei?

Va multumesc anticipat!

Edited by pauly
  • Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• pauly

4

• FLORIN IORDACHE

2

Popular Days

Top Posters In This Topic

Buna ziua.

Cine ma poate ajuta si pe mine? Am un astfel de televizor pe care nici macar nu lam folosit. Lam incercat, am vizionat o seara doua, dupa care lam pus bine. Acum, am incercat din nou sa-l folosesc si surpriza a fost ca nu mai raspunde la nici o comanda cu telecomanda. Am schimbat bateriile la telecomanda, cu toate ca erau inca bune, am verificat daca functioneaza telecomanda (adica, daca se aprinde ledul) cu telefonul (camera foto, video) si da, functioneaza. Care ar putea fi caza de raspunde comenzilor? Ar putea fi receptorul IR defect?

Cum este posibil sa il lasi in perfecta stare si sa il gasesti defect? Nu are nimeni acces la el.

Va multumesc anticipat!

Spuneti-ne si noua ce scrie pe placa lui de baza...

Asteptam raspuns !!

RoHS 02K0230054B0 sau 80 (nu se prea intelege. Iar placa pe care se afla si ledul IR receptor NS712(NST702)-K32 2011-06-03

Receptorul IR este PC 838

Buna ziua.

Va multumesc anticipat!

Acum am citit mai bine, deci tv-ul nu raspunde la comenzile din telecomanda, in rest tv-ul e functional.....cel mai probabil receptorul IR din tv e defect.....

Acum am citit mai bine, deci tv-ul nu raspunde la comenzile din telecomanda, in rest tv-ul e functional.....cel mai probabil receptorul IR din tv e defect.....

Da,s-ar putea sa aveti dreptate cu acest raspuns...dar totusi eu daca eram in locul domnului,pauly incercam si cu o telecomanda universala...ca poate o fi avand si telecomanda ceva probleme...ce daca ii arata ca functioneaza telecomanda pe o camera de tel...sau o camera de aparat foto.

Nu am o telecomanda universala, decat una de AER Conditionat (universala), dar totusi, nu-mi pot explica faptul ca lam lasat in perfecta stare de functionare (functiona cu telecomanda) iar acum nu mai vrea. Cum se poate intampla sa se defcteze un led fara a fi folosit?

Pot gasi undeva un astfel de led? Am cautat si gasit pe http://www.tme.eu/ro, dar sunt doua bucati ,

VISHAY TSOP34838 si VISHAY TSOP4838 . Edited by pauly

Da,s-ar putea sa aveti dreptate cu acest raspuns...dar totusi eu daca eram in locul domnului,pauly incercam si cu o telecomanda universala...ca poate o fi avand si telecomanda ceva probleme...ce daca ii arata ca functioneaza telecomanda pe o camera de tel...sau o camera de aparat foto.

Asa e poate fi si telecomanda de vina, chiar daca a schimbat bateriile, un contact prost sau o lipitura rece la clemele telecomenzi, poate duce la scaderea tensiuni de alimentare, in concluzie telecomanda emite, dar pe o frecventa eronata.....

Edited by Guest

Vreau sa mai spun ca am masurat tensiunea intre GND si VCC care este de 5,6V si intreGND si OUT care este de 5V

Este sau nu bine? Asa trebuie sa fie? sau ceva nu este in regula?

OK. Multumesc mult. Ramane sa incerc toate aceste variante, sa caut un LED Receptor IR corespunzator.

Edited by pauly