dem3ntor Posted April 30, 2017 Share Posted April 30, 2017 salut! am 2 amploficatoare realizate cu 2 tda7294, 2x 80w, sau cau o scoate... unul este realizat intr-o carcasa cu traf toroidal si vumetru, iar al 2-lea este realizat intr-o carcasa de amplificator cu 6 canale, ca o completare la cele 6 canale. la amplificatorul realizat in carcasa cu 6 canale am un zgomot de fond, chiar si cu volumul la minim, doar atunci cand introduc mufa in laptop. daca folosesc telefonul, dispare zgomotul. la amplificatorul care este singur in carcasa nu am acest bazait, chiar daca folosesc acelasi laptop. deci zgomotul este prezent doar pe amplificatorul cu tda7294 realizat in carcasa comuna cu cel cu 6 canale, la cel cu 6 canale (facut de fabrica) nu se simte zgomotul. ce naiba sa fie? multumesc! Link to comment
M.Adrian Posted April 30, 2017 Share Posted April 30, 2017 (edited) Puteti face o poza la interiorul ambelor amplificatoare? E posibil ca acel zgomot sa vina de la traful de retea, din cauza unei ecranari ineficiente sau lipsa, sau cablurile de la traf sa fie peste circuitul cu amplificatorul sau chiar traful sa fie langa el. Trageti niste cabluri mai lungi de la transformator si transformatorul sa il puneti undeva inafara carcasei, sa vedeti daca dispare bazaitul. Edited April 30, 2017 by M.Adrian Link to comment
andreivlad1999 Posted April 30, 2017 Share Posted April 30, 2017 Poate ca ai ceva bucla de masa facuta la canalul pe care l-ai facut. Link to comment
dem3ntor Posted April 30, 2017 Author Share Posted April 30, 2017 aceasta este poza. se vad cele 2 montaje cu cablaj alb. dar, repet, zgomotul apare atunci cand conectez mufa la intrarea laptopului. mai nou am observad ca daca las laptopul pe baterie zgomotul dispare. Link to comment
Hyper2283 Posted April 30, 2017 Share Posted April 30, 2017 aceasta este poza. se vad cele 2 montaje cu cablaj alb. dar, repet, zgomotul apare atunci cand conectez mufa la intrarea laptopului. mai nou am observad ca daca las laptopul pe baterie zgomotul dispare. Daca zgomotul dispare, cand este pe baterie, atunci este bucla de masa inchisa prin impamantare. Amplificatorul cu pricina are impamantare? Dc nu....atunci schimabti cablul cu unul de 3 fire si cablatinimoamantarea la carcasa impreuna cu masa montajului. In cazul in care aveti impamantare si nu reusiti sa identificati bucla de masa, incercati solutia mai putin recomandata si anume izolarea impamantarii de la stekerul incarcatorului de laptop. Link to comment
Real Minitehnicus Posted April 30, 2017 Share Posted April 30, 2017 (edited) Nu are nicio bucla de masă. Dacă exista așa ceva manifestarea era permanentă nu apărea zgomot doar în anumite condiții. Și nici nu se rezolvă cu împământare sau ce ai vrut sa spui acolo, că mesajul e cam encriptic. deci zgomotul este prezent doar pe amplificatorul cu tda7294 realizat in carcasa comuna cu cel cu 6 canale, la cel cu 6 canale (facut de fabrica) nu se simte zgomotul. ce naiba sa fie? multumesc! Exact naiba este! Naiba începatorului care crede că e deajuns sa cumperi doua kituri pe care să le trântesti oricum într-o cutie de amplificator și gata...merge. Masa finalului nu se ia de oriunde și nici nu se cuplează în orice punct de pe acesta. Eu deja în imaginea aia văd ceva în neregulă. Edited April 30, 2017 by Real Minitehnicus Link to comment
dem3ntor Posted April 30, 2017 Author Share Posted April 30, 2017 (edited) am rezolvat, cu ajutorul vostru. am scos impamantarea de la amplificator si am cuplat-o la GND si zgomotul a disparul. laptopul nu are stecher cu impamantare. multumesc celor care m-a ajutat! pentru domnul de mai sus, uite ca se pot lua si 2 kituri si pune 3 sarme si merge amplificatorul. nu toti suntem destepti! pentru asta exista forumuri si oameni care vor sa ajute, gratuit, si pe unul care vrea sa puna 2 paie in cruce... Multumesc inca o data si lui George Edited April 30, 2017 by dem3ntor Link to comment
Sharky Posted May 2, 2017 Share Posted May 2, 2017 Raspunsurile le gaseai la sectiunea cu legaturile in amplificatoare. Dar e o problema delicata, nu iese din prima, solutiile variaza de la montaj la montaj! Link to comment
Recommended Posts