Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Constructie amplificator simplu

Guest dragos paslaru

Recommended Posts

Guest dragos paslaru

Intrucat dispun de doua boxe in stare buna,de 15W si 4Ohm,as dorii o schema simpla de amplificator.

Vreau ca amplificatorul impreuna cu alimentarea si reglajele sa le introduc intr-una din boxe.

• Replies 19
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Blacksmith

2

• hpavictor

2

• Darden

2

• bmsorin

2

Uite la donatii exista:

Posted 11 April 2017 - 11:25 AM

Inca o placa cu 4 x TDA7269A (2 x 14W). Total 8 buc.

Mai ramane preamplificatorul si alimentarea.

Guest dragos paslaru

Am vazut la donatii,dar eu vreau sa-l construiesc singur.De aceea va rog o schema simpla,la care sa pot sa-i fac si un cablaj.Transformatorul vreau sa-l fixez direct pe lemnul boxei,iar toate butoanele sa vina pe spate.

Am vazut la donatii,dar eu vreau sa-l construiesc singur.De aceea va rog o schema simpla,la care sa pot sa-i fac si un cablaj.Transformatorul vreau sa-l fixez direct pe lemnul boxei,iar toate butoanele sa vina pe spate.

Placa este sparta, este suport pt integrate ca sa nu le ratacesc. Poti sa faci ce montaj doresti cu ele conform catalogului.

• 2 weeks later...

Uite aici un amplificator usor de realizat! Am facut zeci, la 14-15 ani! Culmea, nu mi-a oscilat niciunul!

post-183351-0-86866000-1494250288_thumb.jpg

post-183351-0-46962100-1494250298_thumb.jpg

Pai ce ati postat d-voastra e arta, ale mele erau dezordonate rau, dupa cum vedeti mai sus!

Edited by Darden

Recomand ceva cu CI. Mai ales ca esti incepator.

Reglaje zero si merg mult mia bine ca unul cu componente discrete reglat prost din lipsa de experienta/scule.

Sau un kit din comert, amplificator auto de 12V, daca iti ajung vreo 10-15W.

Guest dragos paslaru

Am mai avut ceva timp sa ma ocup de amplificator. Modelele cu tranzistoare sunt complicate pentru mine. Cred ca ma voi opri la o varianta cu integrat.

Am reusit pana acum sa gasesc un traf cu secundar de 2x12V, pe care l-am fixat intr-o boxa. Am adaugat cablul cu stecher si un intrerupator,si am pus si un suport de siguranta.

Acum am partea de traf montata, si scoate 2x12V. Vreau ca partea cu punte si condensatoare de filtraj sa o fac separat pe un mic cablaj, unde as monta si doua sigurante. Apoi va urma partea de amplificare.