Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
sin

de ce nu-mi vede harddiskul?...

Recommended Posts

salut prieteni, cineva mi-a dat un hard disk de tipul WD5000AAJS, tocmai pt ca s-a "busit" si daca pot sa-i mai fac ceva....pe calc meu nu-l vede, l-am dus la un prieten cu linux, nu-l vede...mentionez ca hard-ul se invarte fara a scoate zgomote...am demontat si masurat cateva piese de tip "smd" de pe placa-controller, nu este nimic defect...insa ce m-a intrigat, este ca lipseste cipul de memorie cu bios-ul, care are loc prevazut, dar nu este fizic...voi ce parere aveti?...si totusi a functionat asa...post-197040-0-38851900-1493395811_thumb.jpg

Edited by sin
Link to comment
Share on other sites

am incercat si cu sata-usb, se aprinde led-ul verde, semn ca-l vede, dar mai departe calculatorul nex...nici linux, nici win7...dar totusi, ce s-a stricat, ca zici ca-i noua?...poate aflam de la cineva care a aprofundat mai mult ... :tryre

Link to comment
Share on other sites

Altul,vorba colegului winstyle,eu am facut o intreaga colectie de hdd-uri duse,ce este drept nici nu au fost noi,dar in schimb m-am pus la adapost cu vreo 15-20 de bucati ce este drept prefet mai multe si mai mici de capacitate decat unul cat o mie,chiar daca mi se duce hdd-ul din pc am grija sa am stocat pe altele doua dublura la tot ce am descarcat dea lungul anilor,si pe care le tin la (naftalina)bine asta intre ghilimele,asta e parerea mea.

Link to comment
Share on other sites

Te rezolv eu pt 450Ron.

Iti convine asa?

 

Nu te mai complica, chiar daca il pornesti nu va mai prezenta nici un pic de incredere.

Singura data cind se merita sa pierzi timpul cu asa ceva este cind ai de recuperat ceva date foarte importante si numai acolo mai sint.

Sint firme care se ocupa cu asa ceva dar costa enorm.

 

Ps: eu nu ma ocup cu asa ceva, era doar ca sa-ti dai seama ca nu se merita.

Edited by sesebe
Link to comment
Share on other sites

Guest Semiparalelipiped

Salut,

SeSeBe are perfecta dreptate. Suma mentionata de el e chiar mica in comparatie cu ce am vazut pe la firmele de profil.

Si eu votez pentru "arunca-l" ! Si da, magnetii pot fi utili :)

Imi pare rau ca intampini problema asta, dar modelele de la WD nu mi-au inspirat niciodata incredere.

Cel putin in ultimii 7 ani, mi-au picat o groaza de hdd-uri de la WD. Din punctul meu de vedere, am "colaborat" mult mai bine cu Seagate, Toshiba, Samsung sau Fujitsu. Nu stiu de ce rata de probleme la WD e asa de ridicata!

 

O zi buna,

sPp

Link to comment
Share on other sites

Nu imi vine sa cred ca cineva recomanda Seagate in detrimetrul WD. Pe seagate am ajuns sa le consider stricate doar cand le vad, nu am nici unul care sa fi rezistat de-a lungul timpului si topurile de pe internet le claseaza de departe cele mai nefiabile cred ca era o rata de vreo 25% ca nu supravietuiesc celui de-al doilea an in conditii de utilizare serioase, nu doar pornit pc-ul odata pe saptamana.

In ultimii 15 ani nu am avut probleme cu nici un singur WD chiar daca am avut destule, le-am schimbat doar pentru capacitate mai mare. Mereu cand am avut ocazia (nu oferte speciale sau pachete) am ales WD si nu m-a dezamagit, atata timp cat nu am turnat lichide pe ele.

Toshiba mi-au picat doua, mai am unul acum de 3tb care si el cam face figuri si a inceput sa faca zgomote aleatoare din cand in cand.

Link to comment
Share on other sites

Mie nu-mi vine sa cred ca va puteti certa de la atita lucru: care marca de HDD e mai buna.

Mie de exemplu nu mi-a cazut nici un HDD Seagate (din vreo 10 din '95 pina azi) dar mi-a cazut un WD.

La prieteni de-ai mei a fost invers. Amindoua marcile sint perfect egale din punctul meu de vedere acum iar cind cumpar unul nu prea dau importanta la marca.

Daca e sa se strice se poate strica si unul de 1000E .

Edited by sesebe
Link to comment
Share on other sites

salut prieteni, cineva mi-a dat un hard disk de tipul WD5000AAJS, tocmai pt ca s-a "busit" si daca pot sa-i mai fac ceva....pe calc meu nu-l vede, l-am dus la un prieten cu linux, nu-l vede...mentionez ca hard-ul se invarte fara a scoate zgomote...am demontat si masurat cateva piese de tip "smd" de pe placa-controller, nu este nimic defect...insa ce m-a intrigat, este ca lipseste cipul de memorie cu bios-ul, care are loc prevazut, dar nu este fizic...voi ce parere aveti?...si totusi a functionat asa...attachicon.gifWD5000aajs.jpg

Am patit si eu cu un hard si cu programul Hard Disk Sentinel l-am putut vedea si sa aflu cat la % mai avea durata de functionare.

In cazul meu era de 4%.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines